Fosforbom in Zonnebeke

Schokkende gebeurtenissen schudden de idyllische Zonnebeke op haar grondvesten, toen Brandweer Westhoek om precies 13:04 uur werd opgeroepen voor een mogelijk dodelijke bedreiging: een rokende fosgeenbom in de befaamde Schipstraat!

Terwijl de adrenaline pompte, zwoegden de heldhaftige brandweerlieden en een elite-eenheid van Dovo, om snel ter plaatse te zijn. En bij hun aankomst ontdekten ze iets wat hun bloed in hun aderen deed stollen: een historische munitiedump van niemand minder dan de Eerste Wereldoorlog, een huiveringwekkende schat van meer dan 38 projectielen, midden in de serene rust van Zonnebeke!

De rokende bom, een sluimerende bedreiging die elk moment kon ontploffen, werd met vakkundige precisie en moed verwijderd. En nu, terwijl wij in veiligheid verkeren, tast DOVO nog steeds in het duister, onderzoekt ze of er meer bommen liggen te roken, te wachten om hun dodelijke lading te ontketenen.

In deze chaos, een buurtbewoonster, moeder van twee jonge kinderen, wiens huis misschien wel bovenop dit potentieel explosieve verleden stond, werd geëvacueerd. Een toevluchtsoord werd gevonden bij de grootouders, terwijl hun huis en hun straat in de greep van deze angstaanjagende situatie bleven.

Zonnebeke en de Schipstraat hebben de klok horen tikken en zijn er op het nippertje aan ontsnapt. Het is een dag die de bewoners zeker niet snel zullen vergeten. Maar voor nu, blijft het afwachten, terwijl de autoriteiten diep graven in het verleden, op zoek naar mogelijke dreigingen die nog op ontdekking wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *