Fietsende dealer in het vizier: 15 maanden cel op de loer voor levering van zuivere urinestalen

Een Brugse dealer wordt mogelijk veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf. Naast drugs bood hij ook zuivere urinestalen aan zijn klanten aan. Zijn verleden is niet vrij van dergelijke incidenten, maar er wordt benadrukt dat zijn recente activiteiten beperkt waren.

Brugge – Een 39-jarige inwoner van Brugge staat mogelijk voor een vijftien maanden durende gevangenisstraf vanwege de verkoop van verdovende middelen. Bijzonder is dat K.C. niet alleen stoffen leverde, maar ook klanten voorzag van zuivere urinestalen.

Recente gebeurtenissen

In de herfst van 2021 vestigde een fietsende dealer de aandacht van de lokale autoriteiten. Op 20 december van datzelfde jaar werd K.C. betrapt met een aanzienlijke hoeveelheid speed in zijn bezit. Nader onderzoek in het huis van zijn ouders, waar hij verbleef, onthulde nog meer van hetzelfde middel en een beperkte hoeveelheid crystal meth.

Bij nadere ondervraging gaf de man toe dat hij meerdere keren grote hoeveelheden speed had aangeschaft uit Moeskroen, waarbij een aanzienlijk deel voor persoonlijk gebruik was. Uit berichten van klanten kwam naar voren dat hij naast de drugs ook zuivere urine leverde, wat nuttig was voor diegenen die aan verplichte urinetests moesten voldoen.

Een verleden dat zich herhaalt

K.C.’s geschiedenis met betrekking tot de verkoop van drugs dateert al van enige tijd geleden. Na een tijdje zonder dergelijke incidenten, leek hij weer op het oude pad te zijn geraakt, vooral tijdens stressvolle periodes op zijn werk. Er werd echter benadrukt dat zijn verkoop beperkt bleef en hij ontkent ook dat hij zich bezighield met cocaïne.

De uiteindelijke beslissing wordt op 12 oktober verwacht.

Tekst door Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be.