Fietsdiefstal onder vuur: Gezamenlijke actie van de politiezone Polder tijdens de Europese week van de mobiliteit

De Europese week van de mobiliteit ziet in Diksmuide en Kortemark een speciale actie tegen fietsdiefstal, waarbij Politie Polder, NMBS, stad Diksmuide en gemeente Kortemark samenwerken. Vrijwilligers zullen informerende flyers uitdelen en fietsen markeren bij de treinstations op geselecteerde data.

Diksmuide, Kortemark

De straten van Diksmuide en Kortemark zullen deze maand het toneel zijn van een bijzondere samenwerking. Met de Europese week van de mobiliteit in aantocht, kondigen diverse instanties een gezamenlijk initiatief aan in de strijd tegen fietsdiefstal.

Inzet voor veiligheid

Van 18 tot en met 22 september wil men fietsbezitters bewust maken van de risico’s die zij lopen, vooral rond treinstations. Statistieken onthullen een ontnuchterend feit: de helft van alle fietsdiefstallen vindt plaats nabij stations. Het is daarom van cruciaal belang om forenzen en andere treinreizigers te informeren en te adviseren.

Vrijwilligers van Politie Polder zullen op strategische momenten flyers uitdelen bij de stations van Diksmuide en Kortemark. Deze flyers bieden niet alleen preventietips, maar ook advies voor de ongelukkige zielen die hun tweewieler al kwijt zijn geraakt.

Meer dan alleen flyers

Maar er is meer. Fietsbezitters krijgen de unieke kans hun fiets te laten merken. Dit markeren helpt bij het sneller identificeren en terugbezorgen van een eventueel gestolen fiets. Op 18 september wordt deze service aangeboden bij het station van Kortemark en op 22 september bij het station van Diksmuide.

Gemeenschappelijk doel

Deze gezamenlijke inzet toont de vastberadenheid van de NMBS, Politie Polder, stad Diksmuide en gemeente Kortemark. Hun doel is duidelijk: het creëren van een veiligere omgeving voor alle fietsers. Op 18 september zal de burgemeester van Diksmuide persoonlijk aanwezig zijn bij het station van Diksmuide om het belang van deze actie te benadrukken.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be