‘Feest van het Landschapspark Bulskampveld’ (Beernem) op zondag 30 september

 

Op zondag 30 september organiseert de Provincie West-Vlaanderen het ‘Feest van het Landschapspark Bulskampveld’ in provinciedomein Bulskampveld in Beernem. De toegang is gratis.

Tijdens dit evenement staan gezinnen en families centraal. Ze kunnen er een hele dag kiezen uit een waaier aan activiteiten, workshops en wandelingen.

Verschillende pleinen
Er worden op het provinciedomein verschillende pleinen ingericht. Daar komen bezoekers meer te weten over het verhaal van het landschapspark en de regio via rondleidingen, een knuffelberenpicknick, huifkartochten, leuke acts en streekproducten.
Ze worden helemaal ondergedompeld in de natuur dankzij workshops rond fauna en flora en tal van andere buitenactiviteiten voor het hele gezin.

Landschapspark Bulskampveld
Het Landschapspark Bulskampveld is ruim 90 km² groot en strekt zich uit over de gemeenten Beernem, Oostkamp, Ruiselede, Wingene en Aalter.
Het is een landschap met bossen en weiden, kasteeltjes, kasteelparken en groene dreven.

Provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld
In 1970 kocht de Provincie het domein Lippensgoed-Bulskampveld (201 ha) in Beernem. Het domein – met kasteel en bijhorende hoeven – werd ingericht tot een provinciedomein en in 1972 opengesteld voor het publiek. De totale oppervlakte van het provinciedomein werd in de loop van de jaren uitgebreid tot 232 ha.

Praktisch – ‘Feest van het Landschapspark’

Datum: zondag 30 september, van 10 uur tot 18 uur
Plaats: Provinciedomein Bulskampveld, Bulskampveld 9 in Beernem

Deelname is gratis. Voor sommige activiteiten is inschrijven verplicht. Dit kan via de website.

[www.landschapspark-bulskampveld.be]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *