Niet gecategoriseerd

Fairtrade Finaledag – 04 mei – Stadskantoor Torhout

Op vrijdag 04 mei vindt de grote Fairtrade finale plaats. De leerlingen van het 4e leerjaar van de Torhoutse scholen doen een oproep voor eerlijke handel. De slotshow gaat door in het atrium van het stadkantoor, vanaf 13.00 uur.

 

 

 

Torhoutse scholen doen een oproep voor eerlijke handel.

Torhout mag zich al sinds 15 december 2013 Fair Trade gemeente noemen. Iets om trots op te zijn! Ook de Torhoutse scholen gaan met veel goesting aan de slag met dit thema. Ter voorbereiding van de grote Fairtrade finaledag werkten ze rond het thema. Ze speelden een rechtbankspel waarbij ze zich moesten inleven in een personage uit het Zuiden die betrokken was bij (on)eerlijke handel en ze werkten intensief rond eerlijke handel in de klas. Als kers op de taart maakten ze met hun klas een affiche rond eerlijke handel.

 

Slotshow in het stadskantoor

De leerlingen van het 4e leerjaar van de Torhoutse scholen zullen op 04 mei de hele dag oproepen voor eerlijke handel. In de voormiddag verkennen ze de lokale handelaren, de wereldwinkel, de kringwinkel en de bib-volkstuintjes. Daarnaast worden ze uitgedaagd om een aantal opdrachten tot een goed einde te brengen.

In de namiddag is er in het stadskantoor een heuse slotshow waar alle klassen (in totaal 200 kinderen!) verkleed naartoe komen. Samen zullen ze dansen en zingen op het Fairtrade lied, gecomponeerd door heel wat BV’s, o.a. Pieter Embrechts.

De burgemeester, zal samen met de schepen van ontwikkelingssamenwerking, Elsie Desmet, vervolgens de tentoonstelling van Fairtrade affiches plechtig openen.

 

Fairtrade tentoonstelling

De Fairtrade tentoonstelling zal toegankelijk zijn tijdens de openingsuren van het stadskantoor in de Aartrijkestraat 11/B. Van 04 mei t.e.m. 18 mei 2018. En in de bibliotheek van 19 mei t.e.m. 03 juni 2018.

 

Dit project werd mogelijk gemaakt i.s.m. Djapo en het lokaal bestuur Torhout. Djapo ondersteunt gemeentes en scholen om rond duurzame thema’s te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *