Evi Milh en Marlon Colpaert verkozen tot Oostends sportvrouw en sportman 2021

Op de foto v.l.n.r.: Evi Milh, Jurgen Vanpraet (CEO Basketbalclub Oostende), Brent Deklerck, Marlon Colpaert, Astrid Van Roy

Vrijdagavond zijn de Trofeeën van Sportverdienste van de Stad Oostende uitgereikt tijdens het jaarlijkse Feest van de Sport. Naast de meest verdienstelijke sportvrouw en sportman werden in Cultuurcentrum De Grote Post ook de beste jeugdsporters, sportploeg en jeugdsportploeg bekendgemaakt.

Op vrijdag 3 december 2021 vond een nieuwe editie plaats van het Feest van de Sport. Met deze uitreiking van de trofeeën van Sportverdienste huldigt Stad Oostende elk jaar haar atleten en sportploegen die unieke prestaties hebben neergezet. Ook onze olympische atleten werden op gepaste wijze in de bloemetjes gezet”, aldus schepen voor Sport Bart Plasschaert.

In de categorie voor beste jeugdsporter werd de trofee uitgereikt aan gymnast Brent Deklerck van WIK Oostende voor een zilveren plak op het EK dubbele mini trampoline in het Russische Sochi en aan KRNSO-roeister Astrid Van Roy voor haar overwinningen in de Coupe de la Jeunesse in de dubbeltwee en in de nationale trials.

Filou Bastketbalclub Oostende mocht de prijs voor beste sportploeg in ontvangst nemen. De recordkampioen en -bekerwinnaar mocht dit jaar een tiende kampioensbeker op rij in de lucht steken, een ongeziene prestatie in de Belgische teamsport. Beste jeugdsportploeg is het damesteam van KRNSO dat goud behaalde op het BK.

De Oostendse sportvrouw van 2021 is Evi Milh van Turnclub De Zeester, die met het Belgische tumblingteam voor brons zorgde op het EK in Sochi en daar ook individueel goed voor de dag kwam met een zesde plaats. Bij de mannen gaat de trofee naar roeier Marlon Colpaert van KRNSO voor onder meer een derde plaats op het WK U23 in de lichte dubbeltwee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *