EU Politico pakt op de “vooravond” van de Europese verkiezingen uit met Russische beïnvloedingscampagne. Voice of Europe of Voice of Russia? That is the question.

De ontdekking van een Russische beïnvloedingscampagne gericht op de Europese Parlementsverkiezingen heeft geleid tot een golf van verontwaardiging en bezorgdheid binnen de Europese Unie. Terwijl de EU zich opmaakt voor de naderende verkiezingen, benadrukken de onthullingen de noodzaak voor verhoogde waakzaamheid tegen externe inmenging en de bescherming van de democratische integriteit. Voice of Europe daarentegen, het platform beschuldigd van pro-Russische beïnvloeding, spreekt zich uit tegen de beschuldigingen en wijst op een poging tot stillegging door globalistische machten. Zonder bewijs van de Tsjechische autoriteiten en geconfronteerd met wilde beschuldigingen, benadrukt het platform zijn rol als vrije spreekbuis voor alternatieve meningen en de strijd tegen autoritaire inperkingen binnen de EU.

3 april 2024

In een schokkende ontwikkeling die de politieke arena van Europa op zijn grondvesten doet schudden, waarschuwen topfunctionarissen dat Moskou Europese Parlementsleden heeft betaald om in te grijpen in de aankomende EU-verkiezingen. De onthullingen leggen een geraffineerd netwerk van invloed en manipulatie bloot, waarmee de integriteit van de democratische processen op het spel wordt gezet.

Voice of Europe

Věra Jourová, vicevoorzitter van de Europese Commissie, uitte haar diepe zorgen over deze kwestie. Ze beschrijft de situatie als uiterst verontrustend, waarbij wordt onthuld hoe het Kremlin schijnmedia en financiële middelen inzet om heimelijke invloed te kopen binnen het Europese politieke spectrum.

De onrust begon toen de Tsjechische regering een nieuwswebsite genaamd Voice of Europe aan de kaak stelde als onderdeel van een pro-Russische beïnvloedingsoperatie. Alexander De Croo, de Belgische premier, bevestigde dat Russische functionarissen Europese Parlementsleden (MEP’s) hebben benaderd en betaald om Russische propaganda te bevorderen. Deze nieuwe golf van Russische beïnvloeding doemt op met minder dan drie maanden te gaan voor de Europese Parlementsverkiezingen van 6 tot 9 juni. Het roept herinneringen op aan eerdere schandalen rondom corruptie en buitenlandse inmenging, waaronder de Qatargate-affaire die het Europese Parlement nog geen twee jaar geleden opschrikte.

Sancties voor Oekraïense oligarch Viktor Medvedchuk

“We kunnen ons niet veroorloven om achter te lopen op Poetin en zijn propaganda-apparaat… We moeten voortdurend voor ogen houden dat hij desinformatie en buitenlandse inmenging als wapen zal gebruiken om Europa te verdelen,” benadrukte Jourová. Centraal in het schandaal staat de website Voice of Europe. De Tsjechische ministerie van Buitenlandse Zaken legde sancties op aan de Oekraïense oligarch Viktor Medvedchuk, een bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin, evenals aan Voice of Europe zelf en een persoon genaamd Artem Pavlovich Marchevskyi, die vermoedelijk betrokken is bij de operatie.

Aanzienlijke sommen geld in beslag genomen

De Poolse veiligheidsdiensten meldden dat er huiszoekingen zijn uitgevoerd als onderdeel van het grensoverschrijdende onderzoek, waarbij aanzienlijke sommen geld in beslag zijn genomen. Dit benadrukt de internationale dimensie van deze beïnvloedingscampagne. Ondanks de pogingen om Europa’s democratische instellingen te ondermijnen, blijft de reactie van de EU vastberaden en eensgezind. MEP’s en politieke groeperingen roepen op tot dringende debatten en maatregelen om de integriteit van de politieke processen te waarborgen en de democratie te beschermen tegen externe bedreigingen. Deze crisis onderstreept het belang van waakzaamheid en gezamenlijke actie om de fundamentele waarden en principes waarop de Europese Unie is gebouwd, te verdedigen.

Voice of Europe verheft zich tegen beschuldigingen

Wat hebben Europese boeren, opkomende anti-globalistische partijen, hun aanhangers, voormalig Amerikaans president Donald Trump, de Hongaarse premier Viktor Orbán en Voice of Europe gemeen? Allen worden we onterecht en meedogenloos bestempeld als aanhangers van Poetin door de steeds onpopulairder wordende globalistische ‘elites’, hun in diskrediet geraakte handlangers in de leugenachtige mainstream pers en door Soros gefinancierde ngo’s.

Bij Voice of Europe laten we ons niet intimideren door globalistische brutaliteit noch buigen we voor deze heksenjacht, die doet denken aan de donkerste dagen van het McCarthyisme. Ons nieuwsplatform biedt met trots een podium waar elke Europese politicus of denker vrijelijk zijn of haar meningen en visies kan uiten.

Onze journalisten, redacteuren en het management zijn rechtgeaarde mensen die nog geen verklaringen hebben gezien van de Tsjechische autoriteiten die hun vreemde beslissing om ons – in feite – het zwijgen op te leggen, verduidelijken.

Wat we in plaats daarvan hebben gezien in de globalistische media-aanval van de afgelopen dagen, zijn wilde speculaties en absurde beschuldigingen tegen ons platform, inclusief de fantasie dat we “gefinancierd en geleid worden vanuit Moskou” en dat we “MEP’s hebben betaald om pro-Russische verhalen te verspreiden”.

Het feit dat de architecten van deze hoax geen concreet bewijs hebben geleverd om hun beweringen te ondersteunen, doet ons geloven dat ze simpelweg een nieuwsplatform dat kritisch staat tegenover hun standpunten en hun globalistische agenda wilde stilleggen. Een platform dat bovendien openstaat voor alternatieve meningen en perspectieven.

Door zijn autoritaire acties heeft de regering-Fiala ons het recht op een eerlijk proces ontnomen en een gevaarlijk precedent geschapen in de relatie tussen overheid en media binnen de Europese Unie.

De actie die tegen ons is ondernomen door deze globalistische politici, die zich voordoen als liberale democraten, onthult dat ze niet alleen doodsbang zijn voor ideeën en verhalen die ingaan tegen hun eigen, maar ook dat ze bereid zijn tot drastische maatregelen tegen ons – omdat ze weten dat ze onze perspectieven in het openbare debat niet kunnen weerleggen of overtreffen.

Bron: https://www.politico.eu/article/voice-of-europe-russia-influence-scandal-election/?s=08

Bron 2: https://x.com/V_of_Europe/status/1774681069599813753?s=20

Auteurs tekst Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be