Elzendamme wordt waterrijk paradijs

Elzendamme, 27 augustus, 13.30u – Op de grens van land en water, daar waar het ruisen van de IJzer het dagelijkse leven omarmt, daar ontplooit zich een schouwspel van verfrissende activiteiten. Vleteren, het hart van West-Vlaanderen, nodigt jong en oud uit om te verdwalen in een wereld vol aquatische wonderen.

Een symfonie van wateractiviteiten

Wanneer de klok half twee slaat, zullen de eerste peddels het wateroppervlak van de IJzer strelen. Voor de avontuurlijke zielen staan kajaks, SUP’s en pedalo’s klaar om de rivier te veroveren. Terwijl sommigen het ritme van de stroming volgen, zullen anderen zich onderdompelen in de mysteries van de Paddenpoel, waar het waterleven in al zijn diversiteit te bewonderen is.

Water: de bron van spel en ontdekking

Het kind in ons krijgt de vrije loop met verschillende waterexperimenten. Speelsheid vermengt zich met verwondering wanneer water, in al zijn vormen, centraal staat. Voor wie liever de benen strekt, wachten wandel- en fietsroutes langs de oevers van de IJzer, waar verhalen en legendes fluisteren met elke voetstap.

Na een dag vol waterplezier nodigt een gezellige bar uit om even te verpozen. Hier kan men onder de zon genieten van een verfrissend drankje of een smeltend ijsje, terwijl de reflecties van het water dansen op de gezichten van gelukkige bezoekers.

Een oase van rust en smaak

Elzendamme, gelegen aan de fietsersbrug over de IJzer, verwelkomt iedereen met open armen, zonder enige verplichting tot inschrijving. En hoewel de activiteiten kosteloos zijn, vragen de smaken van drankjes en ijsjes om een kleine bijdrage.

Voor de nieuwsgierigen die meer willen weten, staat het team van toerisme Vleteren klaar om vragen te beantwoorden via toerisme@vleteren.be of telefoonnummer 057 40 93 23.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )