Elektrische Strandrolstoel: De Toekomst Rolt in Nieuwpoort!

Een Zinderende Nieuwe Zomer in Nieuwpoort

Het seizoen van zonneschijn en strandplezier slaat een gloednieuwe bladzijde om in Nieuwpoort! De zomer grijpt deze kuststad bij de hand, en ze introduceren een nieuwe elektrische strandrolstoel, waarmee ze een vooruitstrevend statement maken in de wereld van toegankelijkheid.

Het is een jaarlijks ritueel, een belofte van Nieuwpoort om haar stralende stranden uit te rollen als een welkom tapijt, zelfs voor degenen die worstelen met mobiliteitsproblemen. En dit jaar krijgt dit ritueel een extra sprankel met de introductie van de revolutionaire elektrische strandrolstoel!

Zon, Zee… en Zorgeloosheid!

Elke zomer, onder de vlag van het project ‘Zon, Zee … Zorgeloos’, vormen de Stad Nieuwpoort en Inter, het Vlaams expertisecentrum voor toegankelijkheid, een dynamisch duo om de poorten van het strand te openen voor degenen met beperkte mobiliteit.

Deze inspirerende krachten bundelen zich in een volledig uitgeruste unit op de Zeedijk, een hop, skip en sprong verwijderd van het Leopoldplein. Vanaf deze bruisende hub kun je het gouden zand en de sprankelende zee bereiken met één van de vier strandrolstoelen, inclusief een speciaal model voor kinderen. De Tiralo-zeerolstoel is ook beschikbaar, een ideaal vaartuig om de grenzen van het zand te overschrijden en de golven te trotseren.

De Elektrische Revolutie

Deze zomer zet Nieuwpoort een spannende nieuwe stap vooruit in hun missie voor inclusiviteit met de introductie van de elektrische strandrolstoel. In samenwerking met Off The Road Wheelsystems, een innovator uit Oosterhout, brengen ze dit baanbrekend hulpmiddel naar de zonovergoten kusten van Nieuwpoort.

In de woorden van de schepen van Toegankelijkheid, Frans Lefevre, “Met Zon, Zee … Zorgeloos, vechten we voor het recht van iedereen om de schoonheid van het strand te ervaren. Deze elektrische rolstoel verzekert niet alleen een comfortabelere kustbeleving voor de gebruiker, maar ontlast ook de begeleider. We twijfelen er niet aan dat deze elektrische uitvinding de harten van onze bezoekers deze zomer zal veroveren!”

Een Zomer vol Ontdekking

De elektrische strandrolstoel staat klaar om ontdekt te worden tot en met donderdag 31 augustus 2023. Je kunt deze technologische parel ontlenen voor slechts 10 euro per uur, beschikbaar van 10.30 tot 18.30 uur. Gratis strandrolstoelen zijn ook te reserveren, met behulpzame studenten klaar om bezoekers te assisteren bij de overgang van een reguliere rolstoel naar deze strandaanpassing.

Voor meer informatie over Zon, Zee… Zorgeloos, bezoek www.nieuwpoort.be/toegankelijk-strand. Stap in deze zomer van de toekomst en rol mee met Nieuwpoort!

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *