Elektrische rolstoelfiets: Een nieuwe horizon voor bewoners van woon- en dagcentrum De Ril

Een vleugje vrijheid voor De Ril

Woonzorgcentrum De Ril in Middelkerke heeft zijn repertoire recentelijk verrijkt met een bijzondere toevoeging: een fonkelnieuwe elektrische rolstoelfiets! De Ril, met zijn onwrikbare toewijding aan het welzijn van zijn bewoners, blijft onvermoeibaar innoveren op het gebied van mobiliteit en levenskwaliteit.

Na een zorgvuldige testperiode waarin meerdere rolstoelfietsen onder de loep zijn genomen, is uiteindelijk de keuze gevallen op een elektrische plateaufiets. Dit vernuftige ontwerp is een samensmelting van een fiets en een rolstoel, ontworpen voor twee personen.

Verbinding en vrijheid op wielen

Deze rolstoelfiets is meer dan een eenvoudig vervoermiddel. Het is een sleutel naar vrijheid voor degenen die gebonden zijn aan een rolstoel en zelfstandig fietsen als een verloren mogelijkheid zien. Het is ook een zegen voor degenen die geen lange afstanden meer kunnen afleggen.

De innovatie biedt bewoners en bezoekers van het dagcentrum met beperkte mobiliteit de kans om de buitenlucht en de idyllische omgeving te verkennen, comfortabel en veilig gezeten in hun rolstoel. Nu hoeven zij niet langer te volstaan met hetzelfde ommetje rond het woonzorgcentrum. Dankzij de rolstoelfiets kunnen zij nu grotere afstanden overbruggen en de verborgen schatten ontdekken die Middelkerke te bieden heeft.

Een stap verder dan de norm

Met de aanschaf van de rolstoelfiets zet De Ril een belangrijke stap voorwaarts in het bevorderen van de levenskwaliteit en het welzijn van haar bewoners. Het voertuig is ontworpen om zowel de bewoners als de zorgverleners een gebruiksvriendelijke en plezierige ervaring te bieden. Het moedigt bovendien het sociale aspect van groepsfietsen aan. De inwoners van Middelkerke krijgen de gelegenheid de bewoners van het woonzorgcentrum voorbij te zien rijden, wat bijdraagt aan een positief imago van het centrum.

Vreugde bij de leiding

Dirk Gilliaert, de schepen voor welzijn en voorzitter van het Bijzonder Comité voor Sociale Dienstverlening, is bijzonder enthousiast over deze nieuwe aankoop. Hij vertelt met trots over de investering die inspeelt op de behoeften en wensen van de bewoners. Gilliaert kijkt uit naar de talrijke vreugdevolle en ontspannen momenten die de bewoners zullen beleven tijdens de fietstochten in en rond Middelkerke. Hij ziet de rolstoelfiets als een waardevolle aanvulling op het activiteitenprogramma die het groepsgevoel zal versterken.

Veiligheid voorop

De elektrische rolstoelfiets is uitgerust met verschillende veiligheidsvoorzieningen, waaronder een robuuste rolstoelvergrendeling, reflecterende elementen, een elektrisch takelsysteem om de rolstoel op het platform te hijsen en alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen om de rit zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het ervaren zorgteam van De Ril staat klaar om de bewoners te begeleiden en een onvergetelijke ervaring te bieden.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )