Einde van een tijdperk: De Panne zwaait Maxime De Huyvetter uit na 13 zomers toewijding

De golven van De Panne kunnen veel verhalen vertellen, maar het verhaal van vandaag gaat over één specifieke persoon die 13 zomers lang de wacht hield aan deze kust.

Een icoon neemt afscheid

Gisteren, op 17 september, markeerde De Panne een betekenisvolle gebeurtenis in de annalen van haar strandreddingsdienst. Maxime De Huyvetter, de trouwe bewaker van zee en zand, heeft besloten de fakkel door te geven na meer dan een decennium dienstverlening aan het welzijn van de strandbezoekers.

De brede kustlijn van De Panne heeft vele gezichten gezien, maar het gezicht van Maxime was er één die voor velen synoniem werd met veiligheid en vertrouwen. Zijn reis begon als een jonge jobstudent en transformeerde hem tot een steunpilaar binnen het team.

Een eerbetoon aan toewijding

Ter ere van zijn immense bijdrage werd een ceremonie gehouden. Niet alleen de lokale ambtenaren, maar ook de naaste familie en vrienden van Maxime toonden hun respect voor de man die een voorbeeld was voor velen. De afdrukken van zijn voetstappen in het zand zijn misschien tijdelijk, maar de invloed die hij op de gemeenschap heeft achtergelaten, is onuitwisbaar.

Burgemeester Bram Degrieck reflecteerde op deze speciale dag: “Maxime is meer dan alleen een ambassadeur van De Panne geweest. Zijn lange aanwezigheid getuigt van zijn liefde voor deze gemeenschap en de zee. We zijn dankbaar voor zijn jarenlange dienst en wensen hem het allerbeste voor de toekomst.”

Stéphane Buyens, die zowel de rol van schepen van Lokale Economie als die van schepen van Sport op zich neemt, voegde toe: “Het aantal jaren dat Maxime ons heeft gediend, is indrukwekkend. Zijn passie en toewijding zijn ongeëvenaard. Een diepe buiging voor zijn dienstbaarheid.”

Contactinformatie

Voor meer details: Team Sport 058 42 18 20 mike.maenhout@depanne.be

Stéphane Buyens, schepen van Sport: stephane.buyens@depanne.be

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be