Eerste dagen van augustus gekenmerkt door verkeersincidenten in Oudenburg en Jabbeke en 63-jarige Koekelarenaar aan de dood ontsnapt

De vroege dagen van augustus in Oudenburg en Jabbeke waren het toneel van een aantal verkeersincidenten. Een fietser uit Oostende raakte lichtgewond, een geparkeerde auto werd midden in de nacht aangereden door een vluchtend voertuig, en een man uit Koekelare overleefde een angstaanjagende slip op een natte weg. Een tweede geparkeerde auto werd die ochtend aangereden door een ander voertuig dat de vlucht nam.

De schaduw van het noodlot over de Groenedijkstraat

Op de eerste dag van augustus, precies om 18:30, vond een tragedie plaats in de stille lanen van Oudenburg, Groenedijkstraat. Een 63-jarige man uit Oostende, door het leven getekend, tuimelde van zijn fiets. Geen andere voertuigen waren betrokken in dit eenzame incident. Ondanks zijn lichte verwondingen, werd hij voor de nodige zorg overgebracht naar het AZ Damiaanziekenhuis in Oostende, een bastion van medische competentie.

Nachtelijke mysterie op de Gistelsteenweg

Op de ochtend van de tweede dag van augustus, om precies 07:00 uur, vond er een verbijsterend incident plaats in Jabbeke, op de Gistelsteenweg. In de duisternis van de nacht werd een onschuldig geparkeerde personenwagen het slachtoffer van een laffe aanrijding. Het voertuig dat hiervoor verantwoordelijk was, vluchtte met de stilte van de nacht als zijn bondgenoot.

De Eernegemsestraat: water en noodlot hand in hand

Later diezelfde dag, om 07:18, zorgde de meedogenloze natuur voor chaos op de Eernegemsestraat in Oudenburg. Een 63-jarige man uit Koekelare, wiens levenspad hem die ochtend langs deze straat voerde, verloor ter hoogte van kilometerpaal 35.0 de controle over zijn stuur. Water op de weg, beter bekend als aquaplaning, bleek zijn ongewenste metgezel. Zijn auto begon een angstaanjagende dans, knalde tegen een boom en een muurtje, en kwam uiteindelijk tot stilstand in een maïsveld, aan de andere kant van de weg. Gelukkig kwam de bestuurder zonder verwondingen uit de beproeving, maar zijn voertuig was minder fortuinlijk en moest worden weggesleept.

De Vlamingveld-incident: een herhaling van het onverwachte

Tegen 09:50 uur diezelfde ochtend vond er een tweede, even mysterieus incident plaats in Jabbeke, dit keer op het Vlamingveld. Wederom werd een geparkeerde personenwagen getroffen door een onbekend voertuig dat zich na de botsing snel uit de voeten maakte.

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )