Eernegem, fictieve brand in rusthuis

Op woensdagavond 12 september 2018 vond een evacuatieoefening plaats in Eernegem, waarbij door een fictieve brand in een rusthuis een evacuatie plaats vond. 

 

Deze jaarlijkse oefening werd georganiseerd  in samenwerking met de stad Torhout met de  bedoeling  om de PSH (psychosociale hulpverlening) te testen.

 

PSH is een groep van vrijwilligers, aangestuurd door coördinatoren van de gemeente, die opgeroepen worden bij noodsituaties wanneer er niet-gewonden moeten geëvacueerd worden. Deze oefening was de ideale manier om alle procedures nog eens te herhalen, zodat iedereen scherp is voor echte noodsituaties.

 

Vorig jaar rond deze periode werd een evacuatieoefening in Torhout gehouden, waarbij de PSH-vrijwilligers van Ichtegem figurant waren. Zij werden toen geëvacueerd. Nu kwamen de vrijwilligers van PSH Torhout naar Eernegem om geëvacueerd te worden. Op die manier kunnen we veel leren van elkaar.

 

Om de oefening in goede banen te leiden, wordt geen pers toegestaan tijdens de oefening. U bent wel van harte welkom om 20.40 uur in de cafetaria van de sporthal van Eernegem (Bruggestraat 104a – 8480 Eernegem) om een groepsfoto te nemen en om eventueel vrijwilligers te interviewen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *