EERNEGEM: AFWERKING KRUISPUNT HALVE BAREEL

Sinds enkele maanden wordt er hard gewerkt in en rond het centrum van Eernegem (Aartrijkestraat, Zedelgemsesteenweg en Oostendesteenweg). Dit waren voorbereidende werkzaamheden om de waterleiding in de Aartrijkestraat volledig te vernieuwen. Eind april 2020 werd het kruispunt Halve Bareel voorlopig terug opengesteld. Van 6 tot en met 19 juli 2020 gebeurt een eindafkoppeling aan de waterleiding en zal het kruispunt terug gedeeltelijk worden afgesloten.

Voorbereidende werken

Langs de Zedelgemsesteenweg en Oostendesteenweg tot voorbij het kruispunt Halve Bareel in Eernegem werd een nieuwe hoofdwaterleiding gelegd.

Eind april 2020 werd het kruispunt Halve Bareel voorlopig vrijgegeven voor het verkeer. In de tussentijd werden verschillende watertesten en -stalen afgenomen. Deze waren allemaal positief. Hierdoor kunnen de werken aan het kruispunt ook effectief afgewerkt worden. Concreet gebeurt er vanaf 6 tot en met 19 juli 2020 een eindafkoppeling. Hierdoor worden opnieuw tijdelijke verkeersmaatregelen ingevoerd voor een periode van 2 weken: – De vaste verkeerslichten op het kruispunt Halve Bareel worden uitgeschakeld en worden vervangen door werflichten. – Het verkeer op de Oostendesteenweg kan de Leugenboomstraat inrijden richting Koekelare en kan de Stationsstraat inrijden richting centrum Eernegem. – Verkeer komende vanuit centrum Eernegem kan Eernegem niet uitrijden via het kruispunt Halve Bareel. Dit verkeer moet de omleiding via de Fabriekweg richting Zedelgemsesteenweg volgen om zo Eernegem uit te rijden. – Verkeer komende vanuit Koekelare kan het kruispunt Halve Bareel niet uitrijden. Richting Oostende volgt dit verkeer de omleiding over Moere. Richting Ichtegem volgt dit verkeer de omleiding over Koekelare. Deze omleidingen staan in Koekelare aangegeven. – Verder wordt er éénrichtingsverkeer ingevoerd langs de Biezenstraat (vanuit de Stationsstraat richting Zedelgemsesteenweg) en langs de Moerdijkstraat (vanuit de Leugenboomstraat richting centrum Ichtegem) voor het lokaal verkeer.

De Lijnbus (lijn 51) zal gedurende deze periode een omleiding volgen. Op dit ogenblik zijn de vervanghaltes nog niet gekend bij De Lijn. Deze zullen van zodra beschikbaar op de gemeentelijke website en sociale media gedeeld worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *