Een zonnige toekomst voor Nieuwpoort: het opkomende hart van jeugd en sport

Het nieuwe Jeugd- en Sportcomplex in het stedelijk sportpark De Lenspolder te Nieuwpoort neemt gestaag vorm aan. Met moderne faciliteiten en ruimtes die dienen als ontmoetingsplaatsen, belooft het complex tegen de zomer van 2024 een epicentrum te worden voor recreatie en educatie voor alle leeftijden.

In het wijdse groen van het stedelijk sportpark De Lenspolder verrijst een visioen. Stad Nieuwpoort, met haar oog op de toekomst gericht, is bezig een monument van beweging en jeugdig enthousiasme te smeden: een eigentijds Jeugd- en Sportcomplex.

Meer dan beton en bakstenen

Sinds de eerste sneeuwvlokken van 2023 neerdwarrelden, zijn bekwame handen bezig geweest met het vormen van wat eens het kloppend hart van Nieuwpoort’s jeugd- en sportcultuur zal zijn. De polyvalente ruimte heeft inmiddels niet enkel fundamenten, maar ook een sterk en stevig dak. Terwijl de weerselementen buiten spelen, bieden de nieuw opgetrokken wanden van de klaslokalen alvast een glimp van de toekomstige leeromgeving.

De volgende haltes in deze reis

Als een schilder met een half afgemaakt meesterwerk, zet de stad haar werkzaamheden voort. De wanden van de cascoruimte zullen binnenkort hun voltooiing vinden. Niet veel later zal het klaslokaal onder een beschermend dak schuilen en zal de cafetaria zich beginnen vormen als een gezellige ontmoetingsplaats voor jong en oud. En, als het ritme van de constructie aanhoudt, zullen binnenkort dakwerkers de hemel boven hen temmen.

Een belofte voor morgen

De stad droomt, en haar dromen zijn groot. Wanneer de zon hoog staat in de zomer van 2024, zal dit majestueuze bouwproject niet langer een visioen zijn, maar een levendige realiteit. Een kruispunt van energie, leren en vreugde, dit complex zal dienen als een lichtbaken voor de actieve vrijetijdsbeleving van alle Nieuwpoortenaars.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be

Contactgegevens: contact@westnieuws.be