Een zomers avontuur in het groene doolhof

Zilverbergschool’s kinderraad en de stad Roeselare hebben de handen ineengeslagen om deze zomer een verrassend en uitdagend avontuur voor te schotelen aan de stad. Een maïsdoolhof, een groen labyrint waar zowel jong als oud kan genieten van de natuur en tegelijkertijd kan proeven van de uitdaging van het onbekende.

Het maïsdoolhof: een initiatief van de kinderraad

De kinderraad van Zilverbergschool heeft dit project ontwikkeld in nauwe samenwerking met ARhus en expertorganisatie BAMM!. Dit heeft geleid tot diverse initiatieven, waaronder het maïsdoolhof. Dit bijzondere labyrint strekt zich uit over anderhalve hectare aan de Ieperseweg 118. In het hart van het doolhof is er een platform opgericht waar je boven de maïs kunt kijken om de uitgang te ontdekken.

Avontuurlijke spellen voor jong en oud

In het maïsdoolhof zijn twee spelletjes verwerkt. Kinderen jonger dan 8 jaar kunnen op zoek gaan naar foto’s van beren, waarop verborgen letters zijn aangebracht die samen een woord vormen. Voor de oudere avonturiers zijn er acht quizvragen verborgen in het doolhof. De antwoorden op deze vragen vormen ook letters, die samen weer een woord vormen. Deelnemers die hun oplossing doorgeven via de website maken kans op een leuke prijs. Deze wedstrijd loopt tot half september, wanneer het maïsdoolhof zijn deuren sluit.

Bezoekinformatie

Het maïsdoolhof is gratis en continu toegankelijk. Er is een fietsenstalling aanwezig, dus laat je auto thuis en kom op de fiets. Tijdens het weekend is er parkeergelegenheid bij het nabijgelegen Inagro Praktijkcentrum aqua/insecten. Let op: doordeweeks is parkeren hier niet mogelijk.

Belangrijke personen

Burgemeester Kris Declercq en Schepen van Jeugd Matthijs Samyn zijn de drijvende krachten achter dit initiatief, dat zowel de gemeenschap samenbrengt als de jongere generatie betrekt bij de planning en uitvoering van stadsevenementen.

( Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )