Een zee van kleur: Fotografie in Koekelare

Een nieuwe fotowedstrijd in Koekelare, georganiseerd door de cultuurraad, daagt deelnemers uit om het thema ‘Kleur in Koekelare’ te verkennen. Voorzitter Elise De Gend en schepen Jessy Salenbien moedigen creatieve expressie aan, waarbij kleurrijkheid de hoofdrol speelt. Deelnemers worden uitgenodigd om Koekelare door een roze bril te bekijken en hun foto’s in te zenden voor een kans op mooie prijzen en eeuwige roem.

De adem van creativiteit waait door Koekelare met de start van de nieuwe fotowedstrijd, georganiseerd door de cultuurraad. Het thema, ‘Kleur in Koekelare’, vormt een uitnodiging om te spelen met tinten en schakeringen in een tijd waarin we allen onze eigen kleur moeten bekennen te midden van verkiezingskoorts. Loop geen blauwtje, maar bekijk Koekelare door een roze bril en geef je foto’s groen licht!

Breed spectrum van expressie

Voorzitter van de cultuurraad, Elise De Gend, verlicht het onderwerp met haar woorden: “Het thema is als een canvas, klaar om gevuld te worden met de meest diverse interpretaties. Alles is mogelijk, zolang kleur de hoofdrol speelt en de foto’s natuurlijk op ons geliefde grondgebied van Koekelare zijn genomen. Laat je verbeelding de vrije loop en bekijk je omgeving eens met nieuwe ogen. Een glimp van het straatleven, de natuur in haar volle pracht, een kleurrijk detail van het lokale ambacht, een opvallende gevel, een kunstzinnig tafereel, een bloem die haar kleurenpracht toont… Creativiteit kent geen grenzen.”

Wit als leeg canvas

Maar zelfs een maagdelijk wit blad is niet verstoken van mogelijkheden, legt Jessy Salenbien, schepen van cultuur, uit. “Wit mag dan de afwezigheid van kleur symboliseren, zodra er iets op verschijnt, opent zich een wereld van kleurrijk potentieel. Kleur is essentieel in fotografie, of het nu het centrale thema is of subtiel in het beeld verweven zit. Het loont dus zeker de moeite om hiermee aan de slag te gaan. Naast de kans op eeuwige roem zijn er ook prachtige prijzen te winnen, en bovendien draag je bij aan het visuele portret van onze gemeente.”

Laat je kleuren zien

Ben jij ook klaar om kleur te bekennen? Laat geen kans voorbijgaan, bekijk Koekelare door een roze bril en geef je foto’s groen licht!

Meer informatie, het volledige wedstrijdreglement en het deelnameformulier zijn te vinden op de website via www.koekelare.be/fotowedstrijd-koekelare-2024. Een gedrukte versie is beschikbaar in het gemeentehuis en bij de Dienst Toerisme / Bibliotheek.

(Tekst Serge Jansen van www.westnieuws.be)