Een warm ontbijt voor een warm hart: Vriendenkring Gemeenteschool Koksijde zet zich in

De Vriendenkring van de Gemeenteschool Koksijde organiseert een ontbijtactie om fondsen te werven voor educatief materiaal, het Sintfeest, en bos- en sportklassen. Met een doel van 1400 ontbijten, biedt de actie een manier voor de gemeenschap om bij te dragen aan een nobel doel, terwijl ze genieten van een heerlijk ontbijt.

In de serene ochtenduren van Koksijde en omstreken, waar de zeelucht zich vermengt met de geur van verse koffie en gebakken brood, bereidt de Vriendenkring van de Gemeenteschool Koksijde zich voor op een ambitieuze onderneming. Hun jaarlijkse ontbijtactie, een initiatief dat de harten van de lokale bevolking verwarmt, staat weer op het programma. Dit jaar, te midden van economische uitdagingen, zet de Vriendenkring hoog in met een doel dat zowel moedig als hartverwarmend is.

Een ambitieus doel in uitdagende tijden

Het is donderdag 8 februari 2024, een dag die in het teken staat van gemeenschapszin en solidariteit. Dries Aneca, een toegewijde ouder en lid van de Vriendenkring, deelt met trots de plannen voor de ontbijtactie van dit jaar. “Voor 2024 mikken we op 1400 ontbijten,” onthult hij. Een getal dat niet alleen de toewijding van de organisatie weerspiegelt, maar ook een sterk geloof in de kracht van de gemeenschap.

Een steunpilaar voor educatie en plezier

De opbrengst van deze nobele actie is bestemd voor de aanschaf van educatief materiaal, de organisatie van het Sintfeest, en het bieden van financiële steun voor bos- en sportklassen. In tijden waarin budgetten krapper worden, staat de Vriendenkring klaar om een extra duw in de rug te geven. “Zowel de gemeenteschool als de kinderen hebben recht om ten volle te worden ondersteund,” benadrukt Aneca. Het is een belofte van hoop en ondersteuning, een lichtpunt in de soms donkere realiteit van financiële beperkingen.

Een ontbijt dat verbindt

Met een aanbod dat varieert van een volwassen ontbijt voor 10 euro tot een kinderontbijt voor 7 euro, is er voor elk wat wils. De ontbijten worden met liefde aan huis geleverd in de regio Koksijde, De Panne, en Veurne. Aneca moedigt iedereen aan om deel te nemen: “Je steunt er een goed doel mee en zult een lach toveren op alle kindergezichten!” Het is een uitnodiging die moeilijk te weerstaan is, een kans om deel uit te maken van iets groters dan onszelf.

Hoe deel te nemen

Voor degenen die geïnspireerd zijn om bij te dragen, de ontbijten kunnen eenvoudig besteld worden via www.gkok.be. De promotie van de actie wordt ondersteund door flyers en affiches, compleet met een QR-code voor directe toegang tot de bestelpagina. Het is een initiatief dat gemak en goede doelen hand in hand laat gaan.

Dankbaarheid en openheid voor vragen

Dries Aneca staat open voor vragen en nodigt iedereen uit om contact op te nemen via mail of telefoon. Zijn dankbaarheid voor elke vorm van steun is onmiskenbaar, een gevoel dat ongetwijfeld gedeeld wordt door de kinderen en medewerkers van de Gemeenteschool Koksijde.

Tekst Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be