Een warm gebaar: Harelbeekse zorg reikt de hand naar kwetsbaren

Harelbeke, een stad met een hart. Waar stedelijke organisaties niet enkel zorgdragen voor hun cliënten, maar ook voor hun gemeenschap. Het Wit-Gele Kruis, een vertrouwd beeld in de straten van Harelbeke, heeft deze maand een genereus gebaar gemaakt.

Een keuze voor de ondersteunde hand

In de stille gangen van de zorginstelling klinkt het zacht, maar vastberaden, de stem van Joke Dejager, hoofdverpleegkundige: “Onze keuze viel op Welzijnsschakels, een baken voor hen die soms in de schaduw staan van onze samenleving.”

De maatschappij kan ruig zijn, en niet iedereen bevindt zich aan de zonnige kant. Welzijnsschakels is een organisatie die precies daar bruggen bouwt. Twee keer per maand, elke tweede en vierde vrijdag, opent ze haar deuren en haar hart voor voornamelijk de kwetsbaren onder ons. Het gaat niet alleen om activiteiten, maar vooral om dat menselijke contact, die uitgestoken hand, dat luisterende oor.

“Bij het Wit-Gele Kruis komen we dagelijks in contact met alle lagen van onze gemeenschap. We zien en voelen de uitdagingen waar sommigen mee kampen, zoals eenzaamheid of beperkte middelen. Organisaties als Welzijnsschakels zijn essentieel. Ze geven hoop,” verklaart Joke met een glans van trots in haar ogen.

Dankbaarheid in eenvoud

Bij Welzijnsschakels klinkt de vreugde door in de stem van Marc Plets: “Zo’n bijdrage kwam als een verrassing. €500 is voor ons geen kleinigheid. Het is een zegen, en we zijn oprecht dankbaar.”

In een wereld waar elke euro telt, kan een gift als deze het verschil maken. Een verschil in activiteiten, in middelen, maar bovenal in het tonen dat er mensen zijn die geven om anderen.

Contact

Voor meer informatie: Dienst Communicatie & Marketing

sofie.vanneste@wgkwvl.be | T. 050-63 41 70 helene.beele@wgkwvl.be | T. 050-63 41 80 benito.dewaegemaeker@wgkwvl.be | T. 050-63 40 42

Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen vzw Annuntiatenstraat 47 | 8000 Brugge T. 050-63 40 00 | F. 050-34 43 63 www.witgelekruis.be

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be