Een vurig spektakel: BMW brandt uit op E40

Op de E40 tussen Nieuwpoort en Veurne brandde woensdagmiddag een BMW volledig uit, wat leidde tot verkeershinder. De oplettende bestuurder kon tijdig ontsnappen. Ondanks de snelle interventie van de brandweer is het voertuig volledig verloren. Er zijn geen gewonden gemeld.

Foto David Lucidarme, Veurne, 10 augustus 2023, 14.00 uur

Op het zonovergoten asfalt van de E40, ergens tussen Nieuwpoort en Veurne, sneed woensdagmiddag plots een dikke rookpluim door het zonnige uitspansel. Het was een verstikkend beeld dat zich ontplooide voor de ogen van voorbijgangers en automobilisten: een BMW die stilstond op de pechstrook, werd al snel omhuld door een woedend vuur.

Snelle reactie voorkomt tragedie

De bestuurder, een oplettend man, had enkele seconden voordat het drama zich ontvouwde een afwijking in zijn auto waargenomen. Hij had het voertuig toen meteen aan de kant gezet, net voor de afrit van het pittoreske Oostduinkerke. Wat begon als een waas van rook, sloeg binnen de kortste keren om in een verschroeiende vlammenzee. Geluk, intuïtie of een combinatie van beide, zorgde ervoor dat de bestuurder het tafereel tijdig kon ontvluchten.

Brandweer ten tonele

Met een samenspel van water en vakkundigheid slaagde de gealarmeerde brandweer erin het vuur te bedwingen. Echter, het onfortuinlijke voertuig was niet meer te redden en wat overbleef was een zwartgeblakerd geraamte. Deze heldhaftige actie van de brandweer was niet zonder gevolg; een file had zich inmiddels gevormd in de richting van Veurne. Maar boven alles is er dankbaarheid: er vielen geen gewonden.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be