Een viering van ondernemersgeest in Tielt

Het Tielt Business Event heeft opnieuw de schijnwerpers gericht op de ondernemende kracht en innovatie binnen de stad, met een breed scala aan winnaars die elk in hun categorie de hoogste eer ontvingen. De avond belooft een moment te worden waarop Tielt zijn zakelijke succesverhalen viert en vooruitkijkt naar een toekomst vol mogelijkheden.

Donderdag 28 maart 2024 – Nabij de torens van Tielt, werd een avond van erkenning en viering georganiseerd door het Lokaal Bestuur, het Tielt Business Event, dat trots de meest innovatieve en invloedrijke ondernemers en bedrijven van de stad in de kijker zette. Dit evenement, nu voor de tweede keer gehouden, belichaamt de bloeiende zakelijke gemeenschap en het streven naar vooruitgang dat Tielt kenmerkt.

Divers talent onder de laureaten

De selectieprocedure, afgesloten op 15 maart, culmineerde in een zorgvuldige beraadslaging door een jury van gerenommeerde experts op 21 maart. Onder hen bevonden zich Mevrouw Lut Laleman, coördinator economie bij de stad Brugge, de heer Ignace Defever, voorzitter Horeca Midden-West-Vlaanderen, en de heer Patrick Hermie, detailhandelscoach, naast medewerkers van het Lokaal Bestuur Tielt.

Stralende ondernemingen in elke categorie

  • Starter Award: Deze categorie, gericht op de nieuwkomers in de zakelijke wereld van Tielt, zag een breed scala aan talent met winnaars zoals Tjolders Brewery, die de lokale biercultuur verrijkt, en Camperplaats Het Ovenbuur, een nieuwe toevluchtsoord voor reizigers. Ook werden Kastaar, Cosy Living, en Iene Miene Mutte erkend voor hun frisse en innovatieve aanpak in hun respectievelijke sectoren.
  • Shopping Beleving Award: De winkelervaring in Tielt werd verhoogd door de inspanningen van De Feniks, ‘t Kousenmandje, Optiek Uniek, Point de Vie, en Wouter’s Kwaliteitsvis, die allemaal een onvergetelijke klantenservice en productkwaliteit bieden.
  • Horeca Award: Deze categorie eerde Osar, Carlito Tielt, Shamrock, La Vida Aarsele, en ’t Een en ’t Ander voor hun bijdrage aan de levendige horecascene van Tielt, waar kwaliteit en gastvrijheid hand in hand gaan.
  • Lifetime Achievement Award: Een bijzondere erkenning voor Cosy&Trendy en Vulkoprin/Jan Maes, samen met Uitgeverij Lannoo, Huis Maes, en Damman grond- en sloopwerken, die allen door de jaren heen een blijvende impact op de lokale economie en gemeenschap hebben gehad.
  • Onderneming van het Jaar Award: Tot slot werd de prestigieuze titel ‘Onderneming van het Jaar’ toegekend aan Grandeco, Comfort Home, Veld K, Cosy&Trendy, en Kinderopvang Annelies en co, die stuk voor stuk uitblinken in hun vakgebied en bijdragen aan de welvaart van Tielt.

Een nacht van samenhorigheid en toekomstvisie

De prijsuitreiking op donderdag 18 april 2024 in de Europahal belooft een gala van samenhorigheid te worden, waar de zakelijke gemeenschap van Tielt samenkomt om te vieren, te netwerken, en inspiratie op te doen voor toekomstige ondernemingen. Dit evenement is niet alleen een ode aan de winnaars maar ook aan de ontembare ondernemersgeest die in elke hoek van Tielt leeft.

Auteurs van de tekst Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be