Een verstilde herinnering voor de toekomst: tijdscapsule in Torhout

Op 2 september wordt in Torhout een tijdscapsule ingegraven door leerlingen van het VTI. Hierin begraven ze hun wensen en verlangens voor de toekomst. Dit unieke moment vindt plaats naast de ingang van de kerk om 16 uur.

2 september, 16:00, Torhout – Naast de kerk

De tikkende wijzers van de klok lopen gestaag voort, en terwijl ze dat doen, worden herinneringen zowel gemaakt als vergeten. Maar in Torhout, op een zaterdagnamiddag, zal een speciaal moment voor altijd worden vastgelegd.

Jonge visionairs brengen boodschap voor de toekomst

De leerlingen van het VTI te Torhout, met hun frisse blik en jonge geest, zullen stilstaan bij wat de toekomst wellicht zal brengen. Ze hebben hun meest gekoesterde wensen, hun dromen en hun verlangens op papier gezet, klaar om voor onbepaalde tijd te worden begraven.

Een uitnodiging voor de toekomst

Het is meer dan een eenvoudige ceremonie; het is een uitnodiging aan de toekomst. De stad en haar inwoners zijn getuige van deze verstilling in de tijd. Ze zijn allemaal uitgenodigd om te komen kijken hoe deze jonge dromers hun berichten voor de komende generaties veiligstellen.

Zij die erbij willen zijn en getuige willen zijn van dit historische moment, worden van harte verwelkomd naast de ingang van de kerk in Torhout op 2 september, stipt om 16 uur.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be