Een vernieuwde visie voor de Rijksweg: de verfijning van mobiliteit tussen Kuurne en Harelbeke

De Rijksweg (N36d) tussen Kuurne en Harelbeke staat op het punt getransformeerd te worden in een veiligere, fietsvriendelijke en milieubewuste weg. Het plan omvat veilige fietspaden, snelheidsbeperkingen en een gescheiden rioleringssysteem.

13 september 2023, 14:00 uur Locatie: Kuurne/Harelbeke

Het Agentschap Wegen en Verkeer, samen met de partners uit Kuurne en Harelbeke, geeft groen licht voor de metamorfose van de Rijksweg (N36d), de levensader tussen de Brugsesteenweg (N50) en de Hulstsestraat.

Een meesterwerk in wording

Het canvas is zorgvuldig voorbereid: een helder blauwdruk voor een Rijksweg die niet alleen de bewegingen van voertuigen vloeiend maakt, maar ook het hart van elke fietser sneller doet kloppen. Hierin wordt de nadruk gelegd op de harmonie tussen mens, machine en milieu.

Een symfonie van veiligheid op de Rijksweg

De nieuw voorgestelde aanpassingen aan de Rijksweg weerspiegelen de wens om de fietscultuur te omarmen en het lokaal verkeer in een gestroomlijnde dans te laten bewegen. Met de nadruk op veilige enkelrichtingsfietspaden en snelheidsbeperkingen, wordt een milieu gecreëerd dat een ode is aan zowel veiligheid als schoonheid.

Water: bron van leven en bescherming

Een andere kroonjuweel in dit project is de gescheiden riolering. De straat zal niet langer als getuige dienen van afvalwater in haar grachten. Hierdoor krijgt regenwater de kans om natuurlijk in de grond te sijpelen, een ode aan zowel de natuur als aan de buurtbewoners die zich verheugen in een schoner milieu.

De weg naar transformatie

Voordat de eerste schop de grond raakt, zijn er enkele stappen die met zorg en aandacht moeten worden gevolgd. Het verkrijgen van de nodige vergunningen, het aanstellen van een bekwame aannemer en de zorgvuldige voorbereiding van de werken zijn cruciale stappen in dit proces. De exacte startdatum is nog gehuld in de sluiers van de toekomst, maar één ding is zeker: de Rijksweg zal stralen als nooit tevoren.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *