Een verjongingskuur voor onze planeet: Torhout draagt haar steentje bij tijdens World Cleanup Day 2023

Het wereldwijde initiatief

De poëtische charme van Torhout komt op zaterdag 16 september extra tot uiting wanneer de stad zich schaart achter het wereldwijde initiatief van World Cleanup Day. Een collectieve daad waarbij bewoners, zowel jong als oud, zich inzetten om de gemeenschappelijke thuis, onze aarde, van haar schoonste kant te laten zien.

Diverse initiatieven in Torhout

Verspreid over Torhout vinden er verschillende acties plaats die het zwerfvuil een halt willen toeroepen. JCI Houtland, een organisatie met een warm hart voor het milieu, biedt haar leden een prachtige wandeltocht aan die start bij kinderboerderij d’Oude Smelterij. Deze route slingert zich door de serene paden van de Ieperse Heirweg en het Moereveldpad om uiteindelijk de wandelaars te trakteren op een vleugje verfrissing bij de Proefhoeve.

Voor degenen die hun eigen bijdrage willen leveren, schenkt het Lokaal Bestuur Torhout de vrijheid om acties in te richten. Voor de sociale zielen onder ons is er We Plog Torhout, waar gelijkgestemden samenkomen om, gewapend met een afvalzak en passie, de straten van Don Bosco en Wijnendale op te frissen.

Een doorlopende missie voor een schoner Torhout

De strijd tegen het zwerfvuil is er een van continue waakzaamheid. Schepen van leefmilieu Elsie Desmet deelt met passie haar visie: “De toewijding van onze zwerfvuilvrijwilligers is de zuurstof die Torhout nodig heeft. Hun dagelijkse inspanningen zorgen ervoor dat de schoonheid van onze stad niet verloren gaat in een zee van afval. Sensibiliseren, handhaven en het gebruik van innovatieve tools zoals de The Click app, zijn essentieel in deze missie.”

De Click app vormt een brug tussen technologie en burgerplicht. Het motiveert bewoners om hun steentje bij te dragen door hen te belonen voor hun ecologische inspanningen.

De kracht van gemeenschappelijke verantwoordelijkheid

Wil je zelf initiatief nemen en de aarde vieren? Of ben je geïnteresseerd om je bij de rangen van de Mooimakers te voegen? Het Lokaal Bestuur staat klaar om jou te voorzien van het nodige kuismateriaal en een duurzaam aandenken aan deze nobele daad.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be