Een tragische samenloop op de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende

Op een vroege avond in Oostende kwam een 71-jarige automobilist in botsing met een bromfiets bij het verlaten van zijn parkeerplaats. De twee 17-jarige inzittenden van de bromfiets werden gewond naar het ziekenhuis vervoerd, maar waren niet in levensgevaar. De bestuurder van de auto blies negatief bij de ademtest. De Nieuwpoortsesteenweg was tijdelijk afgesloten voor verkeer terwijl de politie onderzoek doet naar de omstandigheden van het ongeval.

Het noodlot slaat toe bij Petit Paris

In de schemer van de vroege avond, waar de zon haar laatste stralen werpt op de gevels van Oostende, voltrok zich een tragisch schouwspel op de Nieuwpoortsesteenweg, toen wij terugkwamen van een reportage in het casino van Oostende waar we juist de Melodymakers aan het werk hadden gezien. Een 71-jarige bestuurder, wiens levenservaring niet kon voorspellen wat er stond te gebeuren, manoeuvreerde zijn voertuig vanuit de stille getuige die een parkeerplaats is. Op datzelfde moment, een bromfiets, als een stalen ros bereden door de jeugdige onbevangenheid van twee tieners, kruiste zijn pad.

Een botsing tussen generaties

Het was rond het uur dat avondmaal wordt bereid, 17.30, toen de hulpdiensten zich haastten naar de plek des onheils, nabij het bekende Petit Paris. De bestuurder uit Jabbeke, slechts 17 lentes jong, en zijn leeftijdsgenoot uit Oostende werden, door de onfortuinlijke aanraking van staal op staal, gewond naar het toevluchtsoord van de lokale geneeskunde gebracht. Hun levensdraad hing gelukkig niet aan een zijden draadje, maar de schrik zat er goed in.

Een adem van opluchting

De man op leeftijd, wiens adem vrij bleek van de roes die alcohol heet, werd geconfronteerd met de sobere realiteit van een negatieve ademtest. De Nieuwpoortsesteenweg, die getuige was van deze spijtige gebeurtenis, sloot haar aderen voor het verkeer dat haar normaal zo levendig doorstroomt. De lokale politie, hoeders van de openbare orde, buigen zich nu over de vraag hoe deze paden zo konden kruisen.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be – Foto Serge Jansen