Een tragikomische misser: ‘Gastheer’ van de wet ontvangt ongewenste gast

Een jonge Nederlander verwarde een anoniem politievoertuig met de wagen van zijn drugsklant in Adinkerke. Bij een routinecontrole ontdekte de politie dertig kilogram cannabis in zijn voertuig, wat leidde tot zijn arrestatie. Onderzoek naar zijn mobiele telefoon wijst op mogelijke betrokkenheid bij wapenhandel, wat kan leiden tot verdere juridische procedures.

Een treffende vergissing

In de Vlaamse kustplaats Adinkerke, waar de zeebries gewoonlijk de geur van zeewater en friet met mayonaise mengt, waait nu een pittig vleugje cannabis door de straten. Een Nederlander, slechts 23 winters jong en beladen met dertig kilogram van het verdovende groen, koos namelijk een uiterst ongelukkige locatie voor zijn transactie. Hij viel in de klauwen van de wet toen hij, in een al te menselijke vergissing, een onopvallend politievoertuig aanzag voor de wagen van zijn afnemer.

Een toevallige ontdekking

De jonge man, een kind van het pittoreske Dordrecht in Nederland, was belast met de zware taak om deze omvangrijke vracht over de landsgrenzen te brengen. In een slaperig straatje, nabij de uitrit van de snelweg E40, wachtte naar verluidt een donkerkleurige auto. Bij nadering van dit voertuig zag hij, in een tragische ironie van het lot, zichzelf geconfronteerd met de lange arm van de wet. De inzittenden van het politievoertuig waren op dat moment verwikkeld in een strijd tegen mensenhandel en kwamen hem bij toeval tegen.

Het ontkennen voorbij

De politie voerde een inspectie uit van het voertuig van de verdachte, waarbij ze de schokkende hoeveelheid cannabis ontdekten. De man, geschrokken maar realistisch, bekende zijn taak. Hij beweerde, volgens zijn raadsman, echter niet te hebben geweten dat de vracht zo overvloedig was. Na zijn ondervraging werd hij in hechtenis genomen op verdenking van drugssmokkel.

Het vervolg van de strijd

De raadkamer in Veurne besliste op vrijdagochtend dat de man, in het belang van het lopende onderzoek, minimaal een maand langer achter tralies zal doorbrengen. Inmiddels heeft een onderzoek van zijn mobiele telefoon aangetoond dat de verdachte wellicht ook betrokken zou zijn bij wapenhandel. Dit zal uiteraard leiden tot een nieuw juridisch dossier. Of hij daarvoor korting zal krijgen bij zijn advocaat, is natuurlijk een heel andere zaak.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *