Een Spectaculaire Zomer in Nieuwpoort: Van Vuurwerkshows tot Kindertheater en Herdenkingen

Zet je schrap voor een zomer vol onvergetelijke evenementen in Nieuwpoort! Van een adembenemende vuurwerkshow tot een hartstochtelijke skatecontest, een spannende zeezwemcompetitie, een fascinerende kindertheatervoorstelling en zelfs een plechtige herdenking – Nieuwpoort heeft voor ieder wat wils.

Nationale Feestdag Vuurwerk – Een Oogverblindend Spektakel

Op de nationale feestdag, 21 juli 2023, zal de lucht boven het Fonteinenplein op de Kaai om 23 u. worden verlicht door een spectaculaire vuurwerkshow. Dit is een evenement dat je niet wilt missen!

Skatecontest – Laat je beste tricks zien

Skatepark ‘t Schip organiseert op 22 juli een echte skatecontest, waar je de kans krijgt om je beste tricks te tonen. Met een prijzenpot van 400 euro en goodies voor de winnaar van de ‘highest air’ contest, belooft het een spannende dag te worden.

Eerste Editie Sea Swim Nieuwpoort – Neem een duik in de competitie

Zwemmers opgelet! Op 26 juli organiseert Nieuwpoort de eerste editie van de Sea Swim. Dit nieuwe zeezwemevent maakt deel uit van het Zwemcriterium van de Westkust en staat open voor zowel competitieve als recreatieve zwemmers.

Hello Robot – Kindertheater in de Bibliotheek

Kinderen tussen 6 en 12 jaar zijn op 27 juli uitgenodigd voor de kindertheatervoorstelling Hello Robot in de stedelijke bibliotheek. Deze voorstelling neemt je mee naar een toekomstige wereld vol robots en AI.

Herdenking Halifaxcrash – Eerbetoon aan de Slachtoffers

Op 28 juli herdenken Heemkring Ramscapple aen den Yser en Stad Nieuwpoort de vier militaire en burgerlijke slachtoffers van de Halifaxcrash uit 1944. De plechtigheid zal plaatsvinden bij de Gedenksteen Halifaxcrash in de Hemmestraat.

Zomerse Avondmarkten – Een Unieke Shopping Ervaring

Deze zomer zijn er nog vier avondmarkten op verschillende locaties in Nieuwpoort. Ze beginnen allemaal om 17 u. en bieden een unieke shopping ervaring.

Gezellige Kunstmarkt in de Binnenstad

Het historische stadscentrum van Nieuwpoort wordt op 29 juli omgetoverd tot een levendige kunstmarkt. Kunstenaars van verschillende disciplines zullen hun werken tentoonstellen en creëren, terwijl het publiek kan genieten van muziek, eten en workshops.

Nieuwpoort,  the place to be voor een zomer vol avontuur en plezier

Of je nu op zoek bent naar sportieve activiteiten, culturele ervaringen of gewoon wilt genieten van de zomerse sfeer, Nieuwpoort heeft het allemaal. Mis deze onvergetelijke zomer niet en kom naar Nieuwpoort voor een zomer vol avontuur en plezier!

Call to Action:

Bekijk voor meer informatie en inschrijvingen voor de evenementen de website www.nieuwpoort.be. We kijken ernaar uit je deze zomer te zien in Nieuwpoort!

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *