Een schaduw over Tielt: drie vrienden verdacht en opgepakt voor tragische moord op Brandon Dewulf in Tielt.

13 augustus 2023, 14:00 uur, Kasteelstraat, Tielt

Stilte na storm in Kasteelstraat

Zoals we reeds eerder schreven in de vroege uren van de vrijdagochtend ontdekte de politie een hartverscheurende aanblik in een studio aan de Kasteelstraat in Tielt. Het was het levenloze lichaam van de 24-jarige Brandon Dewulf uit de stad. De sporen van geweld waren onmiskenbaar; een jong leven veel te vroeg van ons heengegaan, een jong leven bruut beëindigd.

Zoektocht naar antwoorden

Terwijl de Kasteelstraat in Tielt in de greep was van schok en verdriet, zette het parket zijn zoektocht voort naar de details van dit tragische voorval. Gedefinieerd als een verdacht overlijden, was het voor het parket essentieel om elke steen om te draaien, elke hoek te onderzoeken.

Arrestaties werpen licht op duistere zaak

De onvermoeibare inspanningen van de onderzoeksrechter hebben nu tot de eerste resultaten geleid. Drie individuen zijn aangehouden in verband met het tragische incident. Ze worden op dit moment vastgehouden op verdenking van doodslag. Het parket van West-Vlaanderen, met de zwaarte van de situatie op hun schouders, heeft ervoor gekozen geen verdere details over de zaak of over de betrokken personen te onthullen.

Stilte op de Kasteelstraat

Terwijl de ochtendzon doorbrak boven de historische Tieltse Kasteelstraat, werd de serene stilte doorbroken door een gruwelijke ontdekking. Brandon Dewulf, een 24-jarige jongeman, lag er levenloos in een pittoresk studiootje. Een OCMW-rijwoning, verdeeld in vier studio’s, werd de stille hoeder van dit trieste geheim.

De roep van een bezorgd hart

Na twee dagen zonder enig teken van leven, nam Kira Sergeys, zijn verloofde, de zware beslissing de politie in te lichten. Haar angsten werden de gruwelijke waarheid: Brandon zou nooit meer thuiskomen. De jongen is niet meer en wordt enorm gemist door zijn inner circle.

De schaduw van onzekerheid

Terwijl de details van zijn overlijden nog in onderzoek zijn, kan er één ding worden bevestigd: het Brugse parket neemt de zaak zeer serieus. Eerste geruchten en getuigenissen wijzen naar een conflict tussen Brandon en drie vrienden. Een conflict dat tragisch eindigde en waar de drie vrienden nu zijn opgepakt en opgesloten in de gevangenis .

Op de vlucht voor gerechtigheid

Drie jongemannen, wiens verleden gekleurd is door de duistere wereld van drugs, leken aanvankelijk aan de grip van de wet te ontsnappen. Toch dreef iets hen terug – schuldgevoel, angst of gewoonweg het lot. Velen herinneren zich Brandon Dewulf als een ziel die vocht tegen demonen, maar altijd met een hart van goud. De gruwelijke wijze waarop hij zijn einde vond, past niet bij de warme herinneringen die velen van hem hebben.

Zijn nalatenschap

Ondanks zijn persoonlijke worstelingen, blijft het beeld van Brandon Dewulf als een liefdevolle vader en partner nog steeds overeind. Hij laat een tweejarige dochter en een diepbedroefde vriendin Kira achter, samen met hun onvervulde dromen. We leven mee met de familie en zijn vriendin en zijn echte vrienden, jammer dat Brandon Dewulf ons op zo’n manier heeft moeten verlaten. Onze innige deelneming aan iedereen die hem kende en hem graag zag, zoals hij was, een jongen met het hart op de juiste plaats.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be