Een reis door tijd en liefde: de bruidsmode-evolutie

Herinneringen geweven in stof

Kortrijk, 8 september 2023. Tussen de fluisterende muren van Woon- en Zorghotel Aurélys ontvouwt zich een verhaal – niet zomaar een verhaal, maar een rijke tapestratie van herinneringen die samenkomen in de vorm van een bruidsmodeshow. De gelegenheid? Wereld Alzheimer Dag. Het doel? Een moment creëren dat zowel tijdloos als diep persoonlijk is, een reis door de decennia heen waarbij liefde de onbetwiste held is.

Een schouwspel van tijden en liefde

De magie van de show zit hem niet alleen in de stoffen, de stijlen of de flikkerende lichten. De ware kracht ligt in de mensen – medewerkers, vrijwilligers en vooral de bewoners – die de stukken tot leven brengen. Hun trouwkleed of kostuum, gedragen met trots en nostalgie, toont de evolutie van de bruidsmode doorheen de verschillende generaties. Het is een levend eerbetoon aan de liefde, een zintuiglijke ervaring van muziek en emotie, en vooral een kans om samen te komen en herinneringen te delen.

Liefde als tijdloze melodie

Bij Aurélys weten ze dat sommige herinneringen, vooral die over liefde, nooit vervagen. Ze kunnen verloren lijken in de nevelen van de tijd, maar een enkel moment, een lied, of zelfs de aanblik van een trouwkleed kan ze terugroepen. Dit evenement is een viering van die momenten, van de liefde die blijft, zelfs wanneer andere herinneringen beginnen te vervagen.

Een uitnodiging voor de ziel

De deuren van Woon- en Zorghotel Aurélys, gelegen op Grote Heerweg 240 te 8791 Beveren-Leie, zwaaien open op donderdag 14 september vanaf 14u30. Het is meer dan een uitnodiging voor een show; het is een oproep aan het hart. En als een kleine voorproefje: de opening belooft alvast adembenemend te zijn.

Voor diegenen die dorsten naar meer details, staat Charlotte Vercruysse, de drijvende kracht achter deze magische reis en referentiepersoon voor dementie, klaar om antwoord te geven. Ze is te bereiken via charlotte.vercruysse@aurélys.be of op het nummer 056/321 839.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be