Een oproep tot actie: Ondersteun politie Polder

Politie Polder organiseert in het najaar van 2023 vier informatieve avonden in Diksmuide, Houthulst, Koekelare en Kortemark om het publiek bewust te maken van de alarmerende toename van internetcriminaliteit. Tijdens deze avonden zal Politie Polder de stijgende cijfers presenteren en tips geven over hoe men zich kan beschermen tegen cybercrime. Het belang van het doen van aangifte bij slachtofferschap zal ook benadrukt worden. De avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

Overwinning in de strijd tegen cybercriminaliteit

De moderne wereld zit vol uitdagingen en nieuwe dreigingen. Maar in de frontlinie tegen de stijgende golf van cybercriminaliteit heeft de zone Polder een opmerkelijke prestatie geleverd. Het hoofddoel van hun initiatief was kristalhelder: een zo breed mogelijk publiek sensibiliseren en bewapenen tegen deze sluimerende digitale dreiging. En de resultaten? Overweldigend. Na vier intensieve en informatieve avonden, hebben bijna 500 inwoners hun stem laten horen, hun zorgen gedeeld en bovenal, zichzelf gewapend met kennis. Dit is niet zomaar een getal; het is een triomf van gemeenschapszin en waakzaamheid.

Uw stem telt: ondersteun Politie Polder

Maar de missie stopt hier niet. De vastberaden inzet van Politie Polder is nu in de schijnwerpers geplaatst met een nominatie voor de prestigieuze Publica Awards in de categorie ‘Safety & Security’. Deze awards eren publieke instellingen en hun partners voor hun uitzonderlijke bijdragen en samenwerkingen. En nu, beste lezer, is uw moment gekomen. Vanaf nu tot 14 november 2023 heeft u de macht om uw stem te laten horen. Ondersteun de vastberaden inspanningen van Politie Polder door te stemmen voor het project dat ons allemaal raakt. Stemmen kan eenvoudig via deze link. En maak u geen zorgen als sommige velden niet relevant zijn; een simpel streepje volstaat.

Contact en steun

Mocht u meer willen weten, vragen hebben, of gewoon uw waardering willen tonen, Politie Polder verwelkomt u graag op hun hoofdkantoor: Rijkswachtstraat 8 – 8600 Diksmuide www.politiepolder.be

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be