Een opmerkelijke mijlpaal in Zwin Natuur Park

Het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist vierde onlangs haar 30.000ste bezoeker voor de speciale tentoonstelling ‘De geheimen van het Zwin in LEGO-blokjes’. Het natuurpark heeft ook een opmerkelijke toename gezien in buitenlandse bezoekers met 25% dit jaar. Naast de permanente attracties waarderen bezoekers vooral de tijdelijke tentoonstellingen en educatieve programma’s. De parkdirectie kijkt uit naar toekomstige tentoonstellingen en evenementen, waaronder een lezing over de klimaatproblematiek door Dirk Denoyelle.

13 september, Zwin Natuur Park, Knokke-Heist, 10:30 uur

Het prestigieuze Zwin Natuur Park in Knokke-Heist heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Met groot enthousiasme werd op deze gedenkwaardige dag de 30.000ste bezoeker van de tentoonstelling ‘De geheimen van het Zwin in LEGO-blokjes’ verwelkomd. Inneke Maes en Tom Otte, het trotse paar uit Antwerpen, werden niet alleen getrakteerd op een gratis toegang tot het park, maar ook op een exclusief geschenkpakket.

Een zomer vol lof

De zomermaanden waren bijzonder royaal voor het Zwin Natuur Park. Met een indrukwekkende 32.000 bezoekers in juli en augustus kan men spreken van een triomfantelijk seizoen. Directeur Ina De Wasch glundert bij de gedachte aan deze prestatie. Ze benadrukt het gemengde publiek van individuele bezoekers, gezinnen en toeristen. Interessant is de opmerking dat bijna twee derde van de bezoeken van gezinnen komt.

De lokroep van het Zwin over de grenzen heen

Een bijzonder fenomeen is de groei van buitenlandse bezoekers. Terwijl in 2019 slechts 12% van buiten België kwam, is dat aantal dit jaar gestegen tot een indrukwekkende 25%. Naast onze nabije buren uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg, hebben zelfs avontuurlijke zielen uit verre oorden als China, Kenia en Mexico hun weg naar het Zwin gevonden.

Toekomstvisie: fascinerende exposities op de horizon

Blikvangers voor de komende seizoenen zijn al aangekondigd. Vanaf 30 november 2023 duiken bezoekers in de essentie van natuurherstelprojecten met ‘Zwinstreek: wij werken aan topnatuur’. De zomer van 2024 belooft daarentegen adembenemend te worden met de tentoonstelling ‘Wildlife Photographer of the Year’, waarbij de crème de la crème van natuurfotografie uit de hele wereld tentoongesteld wordt.

Verbinding door educatie

Op 22 september staat er een inspirerende lezing op het programma: “Denoyelles voor het klimaat”. Vader en dochter, Dirk en Yanaika Denoyelle, belichten de klimaatkwestie vanuit een optimistisch oogpunt.

Praktische informatie

Voor de tentoonstelling ‘De Geheimen van het Zwin … in LEGO-blokjes’:

  • Datum: Tot en met 12 november 2023
  • Locatie: Zwin Natuur Park, Graaf Léon Lippensdreef 8, Knokke-Heist
  • Kosten: -6 jaar: gratis, 6 t/m 17 jaar: 6 euro, Volwassenen: 12 euro online (14 euro aan de kassa)

Voor de lezing “Denoyelles voor het klimaat’:

  • Datum: 22 september, 19 uur
  • Locatie: Zwin Natuur Park, Graaf Léon Lippensdreef 8, Knokke-Heist
  • Kosten: Volwassenen: 15 euro, kinderen t/m 17 jaar en abonnees: 7 euro

Aanmelden kan via zwin.be.

Contactpersoon: Jurgen Vanlerberghe, gedeputeerde voor milieu, landschap en natuur, email: jurgen.vanlerberghe@west-vlaanderen.be.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *