Een opmerkelijke dag voor de politie: dubbel ongeluk met betrokkenheid van drugs

In Roeselare – Izegem – Hooglede, beleefde de politiezone RIHO een opmerkelijke dag. Een bestuurder was betrokken bij twee afzonderlijke verkeersincidenten in een ochtend. Bij het eerste ongeluk testte de man positief op drugs, en zijn rijbewijs werd ingenomen. Later die ochtend besloot hij de auto van zijn vrouw te lenen om de achtergelaten auto op te halen, maar raakte weer betrokken bij een ander ongeval. Bij dit tweede incident testten beide betrokkenen, inclusief de oorspronkelijke bestuurder, positief op drugs. Beide mannen kunnen aanzienlijke juridische gevolgen verwachten voor hun acties.

19-08-2023, 10:30, Roeselare – Izegem – Hooglede

Er zijn dagen die zelden overtroffen worden in hun ongelooflijkheid en zaterdag was daar een levendig voorbeeld van. De agenten van politiezone RIHO werden verrast door de acties van één persoon, die op één ochtend betrokken raakte bij twee aparte verkeersincidenten.

Bij zonsopkomst, omstreeks 8:40 uur, werd de kalmte in de stad verstoord door een botsing tussen twee wagens. Bij aankomst van de politie bleek de bestuurder van de firmawagen positief te testen op drugs, waardoor zijn rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken. Deze auto bleef stilstaan, eenzaam en verlaten op de plaats van het ongeval.

Wat reeds als een ongebruikelijke situatie begon, nam echter een nog vreemdere wending. Dezelfde man, nu zonder rijbewijs, besloot de auto van zijn vrouw te lenen. Samen met een vriend ging hij op pad om de achtergelaten firmawagen te recupereren.

Botsingen blijven elkaar opvolgen

De ironie wil dat deze reis niet zoals gepland verliep. In de Prinsessestraat te Emelgem werden de vrienden onaangenaam verrast door een volgende aanrijding. Een ongelukkige botsing waarbij beide auto’s ernstige schade opliepen. Door de technologie van de firmawagen werd automatisch hulp ingeschakeld.

Bij de tweede ontmoeting met de politie werd de man, wiens dag al rampzalig was begonnen, opnieuw getest op drugs. Het resultaat? Wederom positief. Tot overmaat van ramp testte zijn vriend, de bestuurder van de tweede auto, ook positief op drugs en beschikte eveneens niet over een rijbewijs, dat nog bij de rechtbank lag wegens eerdere overtredingen.

Wettelijke consequenties in het vooruitzicht

Dergelijke ondoordachte beslissingen hebben hun prijs. Beide heren zullen binnenkort voor de politierechter verschijnen. De dubbele overtredingen zullen hen niet alleen een flinke boete opleveren, maar ze kunnen ook een strengere straf verwachten.

(tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be)