Een ongewoon spoor van diefstallen in Diksmuide

Een 39-jarige man uit Diksmuide ontvangt een voorwaardelijke celstraf van één jaar en een boete van 2.000 euro voor het stelen van een fiets en later een auto bij een supermarkt. Zijn daden worden gelinkt aan persoonlijke uitdagingen.

Datum delict: 29 mei 2023, 11:00 uur,

Laatste plaats delict: Parking Delhaize, Diksmuide

Een curieuze reeks keuzes

Een 39-jarige man uit Diksmuide werd door de Veurnse strafrechter veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van één jaar en een geldboete van 2.000 euro voor twee opmerkelijke diefstallen. Zonder geschikt vervoersmiddel in zicht besloot hij een onbeveiligde fiets te stelen om naar een lokale supermarkt te rijden.

Onverwachte wending op de parkeerplaats

Bij de Delhaize kon hij zijn oorspronkelijke diefstalplan niet uitvoeren. Echter, een niet-vergrendelde Peugeot trok zijn aandacht. Onze bekende gangster uit Diksmuide besloot het voertuig te stelen nadat hij de reservesleutel in het handschoenkastje vond. Een alerte getuige waarschuwde onmiddellijk de politie.

Het net sluit zich

Dankzij gedetailleerd cameratoezicht kon de politie de man na enkele dagen opsporen. Zijn criminele verleden was allesbehalve schoon.

Een kans op herstel

De rechter, na het beoordelen van alle feiten, besloot de man een voorwaardelijke straf te geven met strikte voorwaarden, waaronder het vinden van stabiel werk.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be