Een ongekend tafereel ontvouwde zich dinsdagavond in het centrum van Diksmuide

De IJzerlaan, de levensader van de stad, werd overspoeld door een indrukwekkende stroom vloeibare mest, die zich over een aanzienlijke afstand uitstrekte. Ook in een naburige straat werd een soortgelijk mestspoor aangetroffen. De politie is momenteel druk bezig met het opsporen van de dader van deze vervuiling.

Het drama begon toen Andy Vermaut, een inwoner van de stad, uitgleed op de brug over de IJzer, getroffen door de onverwachte gladheid van de mest. Geschokt door de aanblik en de doordringende stank, belde Vermaut rond 21 uur de hulpdiensten. Het zwarte goedje, ooit het symbool van landbouwproductiviteit, spreidde zich nu als een duistere rivier uit over de volledige breedte van een rijvak richting Kaaskerke. De brandweerlieden, snel ter plaatse, werden geconfronteerd met een uitgestrekt zee van vloeibare mest, die de eerder onberispelijke Ijzerlaan en N35 had omgetoverd.

De politie volgt een spoor dat hen van de Koning Albertstraat naar de brug over de IJzer leidt. De aanwijzingen suggereren dat de dader mogelijk een tractor met een mestkar was, wiens afsluitventiel defect was en de mest liet lekken.

Tot dusver heeft zich geen enkele andere getuige gemeld en is de vervuiler nog steeds spoorloos. Mogelijk was de bestuurder zich niet bewust van de chaos die hij veroorzaakte. Verder onderzoek heeft ook mestsporen aan het licht gebracht in de Vladslostraat en de Esenweg, wat suggereert dat deze wellicht van dezelfde bron afkomstig zijn.

De brandweer had een drukke avond voor de boeg, toegewijd aan het opruimen van de uitgestrekte meststroom. Voor de weggebruikers was het een tijdlang oppassen geblazen. Naast de penetrante stank was de mest verraderlijk glad, waardoor de straten van Diksmuide tijdelijk veranderden in een riskant parcours.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *