Een noodlottig moment op de Oostendesteenweg in Ichtegem – meerdere gewonden

In de schaduw van een helder middaguur in Ichtegem, op de Oostendesteenweg, werd de stilte ruw verstoord. Op het precieze tijdstip van 12.48u op die onvergetelijke 08 september 2023, kwamen twee werelden in botsing.

Wanneer snelheid en tijd samensmelten

Een personenwagen, gedreven door een 34-jarige man uit het pittoreske Koekelare, kruiste het pad van een robuuste trekker met oplegger, bestuurd door een jongeman van slechts 21 zomers, afkomstig uit Diksmuide. Hun ontmoeting was er een van harde realiteit op het kruispunt met de Zuidstraat.

De onverwachte wending

Door de kracht van deze confrontatie belandde de personenwagen niet op het kruispunt, maar tegen de gevel van een nabijgelegen restaurant. Gelukkig bleef de schade aan het etablissement miniem, maar het lot van de personenwagen was minder fortuinlijk.

Mensenlevens boven alles

Het meest zorgwekkende was echter niet de materiële schade. De 34-jarige bestuurder, samen met zijn twee dierbare passagiers, een 35-jarige dame uit Ichtegem en een baby van amper 10 maanden, liepen lichte verwondingen op. Ze werden met de nodige zorg en spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

In de nasleep

De getroffen personenwagen, die een stille getuige werd van dit tragische ongeval, kon zijn reis niet voortzetten. De brandweer, altijd paraat, kwam ter plaatse om het toneel van het incident op te ruimen, waarbij de wagen uit zijn lijden werd verlost en getakeld.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be