Een noodlottig moment in de Dadizelestraat: Auto raakt van koers en botst

Op zaterdagavond 12 augustus verliest een vrouwelijke bestuurster de controle over haar auto in Dadizelestraat, Geluwe. Na van de weg te zijn geraakt en tegen een boom te zijn gebotst, belandt haar auto op zijn zijkant. Voorbijgangers schieten te hulp en de vrouw wordt met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Geluwe’s stille getuige van een onvoorziene wending

Op een serene zaterdagavond, 12 augustus, rond 21.30 uur, vond een onverwachte gebeurtenis plaats langs de mystieke Dadizelestraat in het rustige Geluwe. Terwijl de straat zich baadde in de laatste stralen van de avondzon, kwam een autobestuurster onverhoopt in de problemen.

Het was een ogenblik dat niemand zag aankomen. In onverklaarbare omstandigheden week de vrouw plots naar rechts, alsof iets of iemand haar aandacht had getrokken. Haar wagen gleed over het groene struikgewas, kuste een jong boompje en eindigde zijn tocht dramatisch op zijn zijkant, alsof het even wou rusten en de sterrenhemel aanschouwen.

Toevallige voorbijgangers: engelen in vermomming

De verstilde lucht werd al snel doorbroken door de zachte voetstappen van enkele passerende voorbijgangers. Ze stopten, aangedreven door menselijke compassie, om hun hulp aan te bieden. Een van hen, met vastberadenheid in zijn ogen, brak de voorruit om de bestuurster te bevrijden uit haar geknelde positie. Ondanks de schrik die haar blik domineerde, leek ze op het eerste gezicht slechts lichte verwondingen te hebben opgelopen. Maar voorzichtigheid boven alles, werd ze toch naar het nabijgelegen ziekenhuis gebracht, waar menigeen een zucht van verlichting slaakte bij het horen van haar stabiele toestand.

Een straat in bezinning

Na het voorval werd de Dadizelestraat tijdelijk gesloten, als een moment van bezinning en respect voor wat er gebeurd was, maar ook om te zorgen voor de veiligheid van andere weggebruikers.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be