Een nieuwe start voor Veurnes plattelandswegen

Een grootschalig herstelproject van plattelandswegen is gestart in Veurne, met een budget van 8,97 miljoen euro. De eerste werken starten in september en verschillende wegen zullen tegen half 2024 gerenoveerd zijn.

22 augustus 2023, 03:00 uur – Veurne, België

De ziel van een stad rust niet alleen in zijn centrum maar ook in zijn aderlijke wegen die zich uitstrekken tot in het verst verwijderde platteland. In een poging de ademhaling van de stad Veurne nieuw leven in te blazen, is besloten een grootschalig herstelproject te starten voor meerdere plattelandswegen.

Investering in de toekomst

Met een weloverwogen budget van 8,97 miljoen euro, vastgelegd in het meerjarenplan, staan de ambtenaren van Veurne op het punt een nieuw hoofdstuk in stedelijke ontwikkeling en toegankelijkheid te schrijven. Wegen als de Noordmoerstraat, Debarkestraat en Proostdijkstraat zijn slechts enkele van de straten die tegen half 2024 een transformatie zullen ondergaan.

Aanvang van werkzaamheden

Als een schilder die zijn palet zorgvuldig kiest, zullen de eerste werken vanaf september zichtbaar worden in de Bulskampstraat, Landbouwersstraat, Noordmoerstraat en Heidenstraat. De aanpak is strategisch: bepaalde segmenten worden aangepakt, niet de gehele straat, waardoor de inwoners en bezoekers een geleidelijke verbetering zullen zien. Echter, schoonheid vereist geduld en begrip. De betreffende wegen worden afgesloten voor doorgaand verkeer, waarbij omleidingen worden voorzien.

Eerder uitgevoerde vernieuwingen

Dit project is niet het eerste van zijn soort. Straten zoals Heydehoekstraat en Krommegrachtstraat hebben al getuigd van dergelijke transformaties. Voor de nieuwsgierige geesten biedt de website van Veurne een diepgaand overzicht van de plannen en hun verschillende fases.

Een visie voor de toekomst

Anne Dequidt, de drijvende kracht achter dit initiatief en schepen van Openbaar Domein, benadrukt de essentie van het project. “Elke plattelandsweg krijgt een specifieke behandeling, of het nu een nieuwe asfaltlaag of betonverharding is. Het doel is om ze opnieuw vlot toegankelijk te maken voor zowel verkeer als fietsers.”

Contactgegevens

Anne Dequidt, beleidsverantwoordelijke en schepen van Openbaar Domein, is te bereiken op 0499 39 06 74 of via anne.dequidt@veurne.be.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be