Een nieuwe stap in digitale privacy: de AnonSurf-module

Ubuntushop.eu introduceert de AnonSurf-module voor al hun open source computers, die tot doel heeft om volledige online anonimiteit te bieden. Met functies zoals systeembrede anonimisatie en het gebruik van Tor en I2P-netwerken, zorgt de module voor een veilige en ontraceerbare online ervaring.

Ubuntushop zet in op volledige online anonimiteit

Ubuntushop.eu heeft aangekondigd dat het de AnonSurf-module zal installeren op alle open source computers binnen hun assortiment. Deze module heeft als doel om gebruikers een complete ervaring van online anonimiteit te bieden.

“Dansen alsof niemand kijkt, versleutelen alsof iedereen dat doet”

Het doel van Anonsurf is om een anoniem browsersysteem in te stellen dat voor de gehele computer geldt. Dit betekent dat elke browser die op het systeem wordt gebruikt, de AnonSurf-technologie zal benutten.

Websites bezoeken, e-mails verzenden, chatten of berichten posten zonder dat iemand je kan traceren? Het is nu mogelijk. Deze module zorgt voor systeembrede anonimisatie. Simpel gezegd, zolang Anonsurf actief is, zullen activiteiten bijna niet te traceren zijn.

Diepgaande bescherming

Het meest opmerkelijke aan Anonsurf is dat het niet alleen al het verkeer via Tor leidt, maar het start ook i2p-diensten en wist alle sporen op de schijf van de gebruiker. Het stopt eveneens alle potentieel gevaarlijke applicaties met behulp van de Pandora-bom. Het gebruik van een VPN wordt hiermee overbodig.

De onzichtbaarheid van I2P

Het Invisible Internet Project, beter bekend als I2P, is een volledig versleutelde privénetwerklaag die de activiteit en locatie van gebruikers beschermt. I2P verbergt zowel de server van de gebruiker als de gebruiker van de server. Het verkeer binnen I2P communiceert niet rechtstreeks met het internet. In plaats daarvan functioneert het als een extra laag bovenop het internet.

Wat maakt Tor uniek?

Tor, een afkorting voor “The Onion Router”, is software die ontworpen is om anonieme communicatie mogelijk te maken. Door Tor te gebruiken, wordt het traceren van de internetactiviteiten van een gebruiker aanzienlijk moeilijker. Het biedt IP-adres anonimiteit door gebruik te maken van Tor-uitgangsknooppunten.

Beschikbaarheid

De AnonSurf-module is nu beschikbaar op alle open source computers in de winkel van Ubuntushop.eu, met wereldwijde verzending.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be