Een nieuwe golf in technische opleidingen: Syntra West noteert opmerkelijke groei

Syntra West ervaart een significante stijging in inschrijvingen voor technische opleidingen. De organisatie heeft zijn opleidingsaanbod vernieuwd en aangepast aan de huidige marktbehoeften. De infodagen op 30 augustus en 2 september bieden een uitgelezen kans voor geïnteresseerden om meer te weten te komen.

De renaissance van technische opleidingen

De voorbije maanden registreerde Syntra West een aanzienlijke toename van inschrijvingen in industrieel technische opleidingen. Deze golf in belangstelling voor domeinen zoals industrie, elektriciteit, mechanica en lastechnieken is een onmiskenbaar signaal van een verschuivende marktvraag.

Syntra West antwoordt hierop door middel van samenwerkingsprojecten en speciaal ontworpen maattrajecten. Deze trajecten brengen innovatieve technieken binnen handbereik van de KMO’s, van de aspirant-ondernemers tot de bedrijfsleiders. Het opleidingsaanbod is recentelijk verfijnd en aangepast aan de huidige marktbehoeften. De organisatie’s inzet op kwaliteitszorg en investeringen in geavanceerde uitrusting heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

Vernieuwing in traditionele kennisdomeinen

Naast de nieuwste technische innovaties, heeft Syntra West niet stilgezeten in de meer traditionele kennisgebieden. Een stralend voorbeeld hiervan is de cursus ‘Industrial Food Innovation’. Hier leren cursisten hoe ze innovatieve voedingsproducten kunnen creëren die zowel de smaakpapillen als de markt veroveren.

Pascal Vanneste, een trotse oud-cursist van deze specifieke opleiding, deelt zijn inspirerende verhaal: “Twee jaar geleden was ik bezeten door een visionair idee. Met een diepgeworteld geloof dat voeding zowel gezond als smaakvol kon zijn, heb ik dankzij de opgedane kennis een ambitieus project tot leven gebracht. Mijn droom wordt binnenkort realiteit met een exclusieve lancering bij Delhaize tegen het einde van dit jaar.”

De digitale voorhoede

Ook in de wereld van ICT staat Syntra West op de voorgrond. Nieuwe uitdagende opleidingen zoals cybersecurity engineer, cloud engineer, data scientist en low code programmeur zijn recent toegevoegd aan hun al indrukwekkende portfolio.

Droom je ervan om je kennisbasis te verbreden of je expertise verder aan te scherpen? Je bent van harte welkom op de infodagen op 30 augustus en 2 september. Grijp deze kans en verzeker je plek tijdens een van de laatste informatiemomenten van dit jaar.

Info sessies en meer details

De informatiedagen worden gehouden op:

  • Woensdag 30 augustus, 14:00 – 20:00 uur
  • Zaterdag 2 september, 09:00 – 13:00 uur

Locaties: Syntra West campussen in Brugge, Ieper, Kortrijk, Oostende en Roeselare.

Meer informatie over deze dagen is te vinden op www.syntradroom.be en overige opleidingsinformatie via www.syntrawest.be.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be