Een nieuw tijdperk voor de Torhoutse campus (Sint-)Rembert van AZ Delta

AZ Delta neemt initiatief voor grootschalige vernieuwingen aan de Torhoutse campus Rembert, inclusief een nieuwe ingang en verbouwing van de consultatievleugel. De totale investering wordt geschat op 93 miljoen euro, met aanzienlijke steun van de Vlaamse overheid. De voltooiing is gepland voor 2030.

19 augustus 2023, 14:00 uur, Torhout, West-Vlaanderen

Vernieuwende stappen in gezondheidszorg

AZ Delta zet grote stappen om de Torhoutse campus Rembert te vernieuwen. Met de recente realisatie van de grote parkeertoren is de focus nu verlegd naar het masterplan voor een grondige verbouwing, herinrichting en modernisering van de campus. In het komende voorjaar staat de renovatie van de bestaande consultatievleugel en de constructie van een nieuwe ingang aan de Noordlaan op de planning.

Tijdelijke constructies garanderen voortdurende zorg

Langs de Sint-Rembertlaan is momenteel een tijdelijk prefab pand in aanbouw. Dit gebouw zal ongeveer vijf jaar in gebruik zijn om de ononderbroken werking van het ziekenhuis tijdens de bouw te waarborgen. Binnen deze tijdelijke faciliteit vinden consultaties plaats voor diverse medische specialismen. Twee bekende bedrijven, Denys uit Wondelgem en Jan Snel uit Sint-Niklaas, hebben de krachten gebundeld om deze prefab oplossing te verwezenlijken.

Focus op patiëntcomfort en toegankelijkheid

Het tijdelijke complex heeft twee verdiepingen en wordt direct verbonden met de bestaande ingangshal van het ziekenhuis. Dit zorgt voor een optimale toegankelijkheid en vlotte doorstroming voor patiënten en medewerkers. Bovendien zijn er in het prefab pand meer dan 30 consultatieruimtes gepland, aangevuld met essentiële voorzieningen zoals wachtzalen en sanitair.

De aanvraag voor een omgevingsvergunning voor de nieuwe ingang en de renovatie is in behandeling. Het stadsbestuur van Torhout en de provincie West-Vlaanderen nemen deze in overweging, en de goedkeuring lijkt spoedig te volgen.

Een beloftevolle toekomst voor Torhout

Dankzij de aanzienlijke investeringen van AZ Delta, ondersteund door de Vlaamse overheid, ziet de toekomst voor campus Rembert in Torhout er rooskleurig uit. De totale investering, inclusief de recent gebouwde parkeertoren, wordt geschat op 93 miljoen euro. De Vlaamse overheid draagt hier flink aan bij met een toegezegde 42,5 miljoen euro.

Als alles volgens plan verloopt, zal de vernieuwde campus in 2030 klaar zijn, met raadplegings- en onderzoeksvleugels die grenzen aan een rustgevende binnentuin. In latere fases van het masterplan ligt de focus op daghospitalisatie en vernieuwing van het operatiekwartier.

Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be