Een nieuw tijdperk voor Bredense wegen: innovatieve heraanleg in aantocht

Bredene vernieuwt de Buurtspoorwegstraat en Fritz Vinckelaan met een duurzamer wegdek. De werkzaamheden starten op 8 april en duren ongeveer een maand, met als doel de infrastructuur te verbeteren en de levensduur van de wegen te verlengen. Bewoners worden via een speciale krant op de hoogte gehouden, en omleidingen zijn gepland om overlast te minimaliseren.

30 maart 2024, Bredene

De stedelijke verkeersaders van Bredene staan op het punt een aanzienlijke transformatie te ondergaan. De gemeente kondigt met trots aan dat de Buurtspoorwegstraat en een segment van de Fritz Vinckelaan binnenkort worden uitgerust met een gloednieuw wegdek, een project dat niet alleen het uiterlijk maar ook de duurzaamheid van de wegen zal verbeteren.

Strategische vernieuwing staat voor de deur

Het startschot voor deze vernieuwing wordt gegeven op maandag 8 april, met de Buurtspoorwegstraat als eerste op de lijst. Dit wordt gevolgd door de heraanleg van het stuk Fritz Vinckelaan tussen het August Plovieplein en het rondpunt Darwin. De totale werkzaamheden zullen ongeveer een maand in beslag nemen, een periode waarin Bredene een significante upgrade van haar infrastructuur zal ervaren. Volgens schepen Steven Buyse, verantwoordelijk voor openbare werken, was een update cruciaal: “De huidige laag is sinds 2018 onveranderd en schreeuwt om vervanging. We streven naar een aanpak die de tand des tijds beter weerstaat, door bovenop de bestaande betonlaag een robuuste fundering en asfaltlaag aan te leggen, vergelijkbaar met de werken in de Sluizenstraat.” De planning is zorgvuldig gekozen om de overlast te minimaliseren. De werkzaamheden beginnen tijdens de tweede week van de schoolvakantie in april en zullen in twee fasen worden uitgevoerd. Dit omvat eerst de Buurtspoorwegstraat en vervolgens het gedeelte van de Fritz Vinckelaan. Voor het doorgaand verkeer en het openbaar vervoer zijn omleidingen voorzien.

Informatievoorziening en planning

De gemeente Bredene heeft duidelijke communicatielijnen opgezet om haar burgers te informeren en te ondersteunen tijdens deze transitieperiode. Een speciaal uitgegeven ‘Wegenwerkenkrant’ zal gedetailleerde informatie verschaffen over de werkzaamheden, omleidingen, openbaar vervoer aanpassingen, en meer, rechtstreeks in de handen van de bewoners van de betrokken gebieden. Het weer speelt een belangrijke rol in de voortgang van de werkzaamheden. Bij gunstige omstandigheden volgt de heraanleg het geplande schema, te beginnen met de Buurtspoorwegstraat in april en af te ronden met de Fritz Vinckelaan begin mei.

Een kijkje in de toekomst

De heraanleg van deze wegen markeert een belangrijk moment voor Bredene, symbolisch voor de vooruitstrevende visie van de gemeente op stadsontwikkeling en duurzaamheid. Met een focus op verbeterde infrastructuur en minimale hinder voor haar burgers, zet Bredene een stap voorwaarts naar een toegankelijkere en esthetisch aantrekkelijkere toekomst.

Auteurs tekst Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be