Een nieuw tijdperk voor Bredene

Bredene, een parel aan de Belgische kust, heeft zich altijd gekenmerkt door zijn dynamische gemeentebestuur. Maar de golven van verandering beuken nu sterker dan ooit aan zijn deuren. Eind vorig jaar kondigde het Bredens gemeentebestuur een nieuwe organisatiestructuur aan die hun visie voor de toekomst zou vormgeven. Deze zomer, te midden van de warme augustuszon en het zachte geluid van de zee, wordt een nieuw hoofdstuk in dat verhaal geschreven.

“We hebben een doel voor ogen gehad vanaf de eerste dag van deze legislatuur. Namelijk, het herstructureren en herdefiniëren van onze organisatie om zo optimaal mogelijk te kunnen inspelen op de uitdagingen van de hedendaagse maatschappij”, aldus burgemeester Steve Vandenberghe, wiens visie is ingegeven door zowel filosofische inzichten als sociologische realiteiten.

De afgelopen jaren heeft Bredene hard gewerkt aan een nieuwe structuur die ervoor zorgt dat diensten, functies en personeel harmonieus samenkomen, als een goed georkestreerd ensemble. Schepen van personeel, Kristof Vermeire, benadrukt de noodzaak van deze verandering: “Onze traditionele manier van aansturing heeft zijn grenzen bereikt. We moeten verder kijken, verder dromen.”

Team van toekomstbouwers

Vanaf 1 september zullen drie nieuwe directeurs, elk met hun unieke achtergrond en expertise, de uitdaging aangaan om de visie van Bredene tot leven te brengen.

  • Davy De Decker, een lokale Bredenaar die voorheen het Atlas Atheneum in Gistel leidde, neemt de teugels in handen als directeur van de ondersteunende diensten.
  • Viona Goethals, met diepe wortels in Bredene en een verleden in zowel de advocatuur als in het stadsbestuur van Oostende, wordt de nieuwe directeur mens.
  • Lieven Pascal, een expert uit Oostende met een schat aan ervaring binnen het stadsbestuur, wordt aangesteld als directeur ruimte.

Bredene op de kaart

Terwijl de zon langzaam zakt achter de horizon, kijken de inwoners van Bredene met hernieuwde hoop naar de toekomst. Onder leiding van hun vernieuwde managementteam zijn ze klaar om nieuwe hoogtes te bereiken.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be