Een nieuw hoofdstuk voor de lokale politie Kouter

Datum: Woensdag 06 september 2023 om 19.00 uur
Locatie: Gemeentehuis (raadzaal, 1° verdiep) Jabbeke (Dorpsstraat 3)

Vernieuwing en besluitvaardigheid bij lokale politie Kouter

Op de aangekondigde datum komt de politieraad van de lokale politie Kouter bijeen in de vertrouwde omgeving van het gemeentehuis te Jabbeke. Hier zal niet enkel gekeken worden naar de verslagen van vorige bijeenkomsten, maar ook naar de toekomstige ontwikkelingen en beslissingen die de toon zullen zetten voor de komende jaren.

Investeringen in het hart van het politiewezen

Het centrale politiegebouw in Torhout, een bastion van recht en orde, staat op het punt om te moderniseren. Er wordt gekeken naar een meerjarig huur- en onderhoudscontract voor drie koffieautomaten, die ongetwijfeld zullen bijdragen aan het welzijn van de medewerkers. Ook wordt er beslist over tien multifunctionele printers, onmisbare werktuigen in een tijdperk waar digitalisering en papierwerk hand in hand gaan.

Een oude vesting maakt plaats voor het nieuwe

Een historisch besluit wordt overwogen met de mogelijke verkoop van het politiegebouw aan de Maria Van Bourgondiëlaan 9 in Torhout. Welke nieuwe horizonnen dit gebouw ook mag ontmoeten, het zal ongetwijfeld een stukje geschiedenis met zich meedragen.

Vooruitgang door personeelsvernieuwing

Met de openstelling van meerdere vacatures voor het basiskader, waaronder inspecteurs voor de interventiepolitie en assistenten, laat de politie Kouter zien dat ze blijven investeren in kwalitatief en gemotiveerd personeel. Het zijn deze helden die dag in dag uit zorgen voor de veiligheid en welzijn van de gemeenschap.

Erkenning en afscheid

Terwijl sommigen hun welverdiende pensioen bereiken en de titel ‘Rechercheur’ als erkenning krijgen, staat een nieuwe generatie klaar om het stokje over te nemen. Elk eind markeert een nieuw begin.

De vergadering, voorgezeten door burgemeester F. Casteleyn en nauwkeurig genoteerd door secretaris A. Wittesaele, belooft een boeiend samenspel te worden van beslissingen en vooruitzichten die het landschap van de lokale politie Kouter zullen vormgeven.

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )