Een nieuw hoofdstuk voor Argenta Roeselare Noord: Van Brugsesteenweg naar Roelevard

Argenta Roeselare Noord, een vestiging met een rijke geschiedenis, heeft zijn intrek genomen in het duurzame Roelevard project in Roeselare. Onder leiding van Sven Steyaert benadrukt het kantoor zijn toewijding aan duurzaamheid, klantenservice en blijft het trouw aan zijn kernwaarden.

Roeselare, 4 september 2023, 10:00 uur – Roelevard te Roeselare

Een reis doorheen de tijd

Reeds drie decennia geleden opende Rudi Verhoest vol trots de deuren van Argenta Roeselare Noord aan de Brugsesteenweg. Een tijdperk dat de fundering legde voor het kantoor dat vandaag de dag bekend staat voor zijn onberispelijke service en commitment aan zijn klanten. Aan het einde van het kleurrijke decennium van de jaren ’90, nam het team het besluit om hun horizon te verbreden door naar de Noordlaan te verhuizen. Een keerpunt, gemarkeerd door het leiderschap van Sven Steyaert, die het roer overnam en besloot een nieuwe koers te zetten richting Roelevard, een innovatief project van Steenoven en ION, gelegen aan het pittoreske Rolariusplein.

Duurzaamheid als kernwaarde

Met Roelevard koos Steyaert niet zomaar een locatie. “Het is een toonbeeld van duurzaamheid, afgestemd op het warmtenet van Mirom en verrijkt met een levendig groendak. Daarnaast biedt het pand een ecologische voetafdruk die bijna neutraal te noemen is,” vertelt hij. Deze stappen onderstrepen de ethos van Argenta Roeselare Noord: “Als vooruitstrevende bank-verzekeraar streven we naar harmonie met onze omgeving. Dit pand reflecteert dat streven.” Het nieuwe pand zit ook strategisch nabij het openbaar vervoer en biedt genoeg ruimte voor klanten om te parkeren.

Persoonlijk en toegewijd

Bij Argenta Roeselare Noord draait alles om de klant. Het kantoor streeft ernaar iedere klant met aandacht en zorg te bedienen. “Onze benadering is persoonlijk. We werken op afspraak om voor elke klant een op maat gemaakte oplossing te bieden, vergezeld van een kopje eerlijke koffie van Oxfam,” vertelt Steyaert. Voor hem is het bankwezen niet zomaar een carrière, het is een roeping. Voordat hij bij Argenta begon, had hij waardevolle ervaringen opgedaan bij zowel KBC als Citibank. Zijn visie wordt gedeeld door een team van experts, die allen dezelfde passie en toewijding delen.

Visie en groei

In een wereld waar alles in hoog tempo verandert, blijft Argenta Roeselare Noord trouw aan zijn kernwaarden. “We hebben ervoor gekozen een eigen geldautomaat te behouden en bieden ruimte voor kleinschalige infomomenten in onze vergaderruimte, dicht bij onze gewaardeerde klanten,” deelt Steyaert.

Over Argenta

Met activiteiten in zowel België als Nederland bedient de Argenta Bank- en Verzekeringsgroep 1,74 miljoen klanten. De bank en verzekeringsactiviteiten zijn onder respectievelijk Argenta Spaarbank en Argenta Assuranties gebracht. Per 31 december 2022 beschikte de groep over een indrukwekkend balanstotaal van ruim 59528 miljard euro en een netto jaarwinst van 238 miljoen euro.

Adres kantoor: Rolariusplein 1 – 8800 Roeselare, 051 240 130 – sven.steyaert@argenta.be – 0489 91 88 17

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be