Een nieuw begin voor Lissewege: De eerste steenlegging op de Scharphoutsite

Lissewege omarmt een nieuw tijdperk met de legging van de eerste steen voor een multifunctioneel complex op de Scharphoutsite. Met een focus op duurzaamheid en gemeenschapsleven, belooft dit project een stralende toekomst voor het dorp.

Een belangrijk moment voor de toekomst van ons dorp

Welkom, beste medeburgers, op deze gedenkwaardige dag in het hart van Lissewege. Vandaag, op maandag 13 mei 2024, verankeren we onze visie en hoop in de aarde van de Scharphoutsite, met de plechtige legging van de eerste steen voor het langverwachte multifunctionele complex. Een complex dat niet alleen een nieuw architecturaal icoon zal zijn, maar ook een levendige hub voor gemeenschapsleven en culturele bloei.

Een baken van samenwerking en toewijding

Deze verwezenlijking is het resultaat van intense samenwerking en toewijding. We zijn diep dankbaar voor de steun van minister Hilde Crevits en de Vlaamse regering, die ons vertrouwen en middelen hebben geschonken om dit project te verwezenlijken. Ook wil ik mijn waardering uitspreken voor mijn collega’s in het schepencollege, voor hun onvermoeibare inzet en visie. Het is dankzij deze gezamenlijke toewijding dat we vandaag de eerste stappen zetten naar een betere toekomst voor Lissewege.

Een thuis voor iedereen

Dit nieuwe complex belichaamt onze ambitie om een inclusieve en bloeiende gemeenschap te creëren. Met faciliteiten variërend van een buurtcentrum tot sportzalen, een bibliotheek en jeugdlokalen, zal dit gebouw een bron van inspiratie en verbinding zijn voor alle leeftijden en interesses. Het is een unicum in zijn soort, een ware verrijking voor ons dorp.

Een duurzaam hoofdstuk

Niet alleen in functie, maar ook in vorm, zal dit complex een toonbeeld zijn van duurzaamheid. Met een focus op multifunctioneel gebruik en circulaire bouwprincipes, zetten we een nieuwe standaard voor milieubewuste stadsontwikkeling. Dit is niet alleen een gebouw voor het heden, maar ook voor de toekomst.

Een dankbare blik naar voren

Terwijl we vandaag de eerste steen leggen, werpen we ook een dankbare blik op het pad dat ons hier heeft gebracht. Het was een reis van visie, planning en toewijding, gedreven door de wens om ons dorp te verrijken en te versterken. Laten we dit moment koesteren en met vertrouwen vooruit kijken naar de voltooiing van dit prachtige project.

Samen bouwen aan de toekomst

Met elke steen die we leggen, bouwen we niet alleen aan een fysiek monument, maar ook aan een gemeenschap die floreert en groeit. Laten we dit moment vieren en ons verenigen in onze inzet voor een stralende toekomst voor Lissewege.

Dirk De fauw, Burgemeester van Brugge

Een visie gerealiseerd: De woorden van schepen Minou Esquenet

Een terugblik op de reis naar deze mijlpaal

Geachte aanwezigen,

Sta mij toe om terug te gaan in de tijd, naar het begin van deze reis. Jarenlang was er sprake van een belofte, een visie, van een plek waar onze gemeenschap kon gedijen en bloeien. Vandaag, met de legging van deze eerste steen, zien we die belofte werkelijkheid worden.

Een langverwachte realiteit

Als schepen van Patrimoniumbeheer heb ik het voorrecht gehad om deel uit te maken van deze reis, om samen met mijn collega’s en onze gemeenschap deze droom te verwezenlijken. Het was een proces van vallen en opstaan, van uitdagingen overwinnen en visie omzetten in concrete stappen.

Een stem voor de gemeenschap

Onze beslissingen werden niet in een vacuüm genomen; ze werden gevormd door de stemmen en behoeften van onze inwoners. Door middel van bevragingen en overleg hebben we een ontwerp gecreëerd dat echt de behoeften van Lissewege weerspiegelt.

Een sprong in de toekomst

Met deze eerste steenlegging zetten we niet alleen een fysieke daad, maar ook een symbolische. We leggen niet alleen de basis voor een gebouw, maar ook voor een gemeenschap die samenkomt, viert en groeit.

Een dankbare blik vooruit

Terwijl we deze mijlpaal vieren, kijken we ook met dankbaarheid naar de toekomst. Naar de vele stappen die nog gezet moeten worden om onze gedeelde droom te vervullen. Maar met toewijding en samenwerking, zijn we ervan overtuigd dat we dit doel zullen bereiken.

Minou Esquenet, Schepen

Een nieuwe horizon: Samen op weg naar de toekomst

Dit artikel is een ode aan de kracht van visie, samenwerking en toewijding. Het markeert het begin van een nieuw hoofdstuk voor Lissewege, een hoofdstuk van groei, verbinding en bloei. Laten we samen bouwen aan deze toekomst, waarin elk steentje bijdraagt aan een prachtig geheel.