Een mysterieuze nacht in Diksmuide

Op een late donderdagavond in augustus stuitte een voorbijganger op een bewustloze man in het stadspark van Diksmuide. De man is naar het ziekenhuis gebracht, maar wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

Diksmuide, 10 augustus, 23:07 uur, Stadspark – Wanneer de sluier van de nacht over de stad valt, zijn er soms onverklaarbare gebeurtenissen die de rust verstoren. Zo ook in het stadspark van Diksmuide, een plek die doorgaans gedomineerd wordt door de serene geluiden van de natuur en af en toe een verloren voetstap op het grindpad.

Onverwachte vondst

Het was een rustige donderdagavond toen een toevallige voorbijganger, wellicht aangetrokken door het zachte geritsel van bladeren of het zingen van nachtvogels, een onrustbarende ontdekking deed. Midden in het stadspark, waar het maanlicht een zilveren gloed werpt op de vijver, lag een man. Bewusteloos. Zijn identiteit en zijn verhaal zijn tot op heden een mysterie.

Het lot van een onbekende

Direct na de ontdekking schakelde de alerte passant de hulpdiensten in. Met zorg en precisie werd de man uit zijn eenzame positie in het park gehaald en met spoed naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis vervoerd. Wat er precies met de man is gebeurd en hoe hij in die toestand terecht is gekomen, blijft een vraagstuk. De stad Diksmuide houdt haar adem in, hopend op antwoorden.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be