Een muzikaal eerbetoon, geboren uit een vaders liefde

Op donderdag 12 oktober 2023 zal in Kortemark een uniek huiskamerconcert van Riptunes plaatsvinden, ontstaan uit een speciaal verzoek van een vader voor zijn pasgeboren, bijna dove dochtertje.

Donderdag 12 oktober 2023, 20u

Een uniek verzoek

Een ontroerende ontmoeting tussen een pasgeboren kind en muziek. Een vader, wiens hart gevuld was met liefde voor zijn dochtertje June, geboren met een bijna volledige doofheid, benaderde Luc Dufourmont met een wel heel speciaal verzoek: kon er een liedje geschreven worden als een uniek geboortekaartje voor zijn meisje?

Spontane creatie

Het antwoord van Luc? Een oprecht: “Ik kan wel iets schrijven voor uw kindje.” Met Wouter Spaens, een muzikale compaan die bekend staat om zijn schat aan melodieën, kwamen ze samen. Zonder enige pretentie, gewoon gedreven door passie en het moment, namen ze binnen een dag hun eerste nummer op. Zo werd Riptunes geboren.

De hoofdrolspelers

Luc Dufourmont is niet onbekend voor de muziekliefhebber. Met een rijke muzikale geschiedenis, waaronder zijn rol in de cultband Ugly Papas, IDIOTS en Two Russian Cowboys, heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend. En misschien herken je hem ook wel van zijn acteerprestaties in Bevergem en Chantal. Zijn partner in crime, Wouter Spaens, met een muzikale achtergrond bij IDIOTS en bijdragen aan albums van Bruce Bherman en Mooneye, vulde Luc perfect aan.

Een avond om niet te missen

Bij Alexander en Annemie in de Kapellestraat 27 te Kortemark zal de muziek tot leven komen, met Alexander Maekelberg als voorprogramma die de avond zal openen. Organisatie ligt in handen van Cultuurdienst Kortemark.

Deel het moment

Voor een voorproefje van wat te verwachten, kun je de trailer bekijken via deze link.

Voor meer informatie en kaartjes, bezoek kortemark.recreatex.be of bel naar 051 56 61 08. De entreeprijs bedraagt € 5.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be.