Een markante tocht: van Vresse naar Middelkerke in vier dagen

De wandeling die twee gemeenschappen verbindt

Ter ere van de diepgewortelde band tussen Middelkerke en Vresse, hebben enkele gedreven zielen een ambitieuze uitdaging aangenomen: een tocht van Vresse naar Middelkerke in slechts vier dagen. Deze indrukwekkende afstand wordt niet zomaar door iedereen gelopen. Verdeeld in vijf groepen, zullen 27 enthousiaste wandelaars elke dag een afstand van 20 km afleggen, waardoor in totaal een indrukwekkende 100 km wordt overbrugd.

Toegewijde stappers

Een naam springt eruit in dit avontuur: Geert Werbrouck, een trotse vertegenwoordiger van het jumelagecomité. Deze man neemt het op zich om de volledige 100 km onder zijn voeten te laten glijden, met het pittoreske dorpje aan de oevers van de Semois als startpunt en Middelkerke als eindstation. En hij staat niet alleen in deze uitdaging; de echtgenoot van het dynamische bestuurslid Maggie Wilkinson zal hem op deze gedenkwaardige reis vergezellen.

De finale

De climax van deze epische wandeling vindt plaats op 6 september. Bestuursleden van het jumelagecomité zullen zich bij de groep voegen voor het laatste stuk van de route. Dit deel van de tocht begint om 14 uur bij het Duinenkerkje in Mariakerke en eindigt met een feestelijk onthaal in Middelkerke.

Een uitnodiging voor de pers

Om de prestaties van deze vastberaden wandelaars passend te eren, organiseert de toeristische dienst een officiële receptie. Dit zal plaatsvinden op 6 september om 15 uur bij het iconische Joe-reuzenrad aan het Arthur De Greefplein in Middelkerke. Tijdens dit evenement zullen hoogwaardigheidsbekleders zoals burgemeester Arnaud Allaert en schepen Yves Marie Théret van Vresse aanwezig zijn. Daarna trakteert het gemeentebestuur alle aanwezigen op een verfrissend drankje in De Oude Post.

Persvertegenwoordigers die getuige willen zijn van dit moment, worden vriendelijk verzocht hun aanwezigheid te bevestigen via communicatie@middelkerke.be voor 5 september om 16 uur.

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )