Een lofzang op duurzaamheid: De Zedelgemse helden van onderwijs

De Week van de Duurzame Gemeente in Zedelgem legt de nadruk op het onderwijs. Zedelgemse scholen en erkende projecten op wereldschaal worden gevierd voor hun inzet voor kwaliteit en toegankelijkheid in het onderwijs.

19 september 2023, Locatie: Zedelgem, West-Vlaanderen

Een zegen voor Zedelgem

In een wereld waar verandering de enige constante is, onthult Zedelgem trots zijn verbintenis met duurzaamheid. De ‘Week van de Duurzame Gemeente’, lopend nog tot 25 september, belicht het belang van onderwijs, een fundament dat niet alleen de ruggengraat van een gemeenschap versterkt maar ook een wereldwijde impact heeft.

Educatieve lichtpunten

Zedelgem schittert met trots, met haar scholen die zich onvermoeibaar inzetten voor de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s). In de gouden maand september zullen de straten van Zedelgem gonzen van activiteit, met speciale nadruk op de STRAP-dag op 22 september 2023. De oproep klinkt helder: kinderen worden aangemoedigd de dag te omarmen door te wandelen of te fietsen naar school, een eenvoudige daad die de toewijding van de gemeente aan duurzaamheid benadrukt.

De Zedelgemse scholen gaan verder dan het klaslokaal, met een focus op inclusief onderwijs, duaal leren en voortdurende pedagogische verbeteringen om het beste uit elk kind te halen.

Grenzeloze inzet

De hartslag van Zedelgem reikt verder dan haar grenzen. Erkende projecten van mondiaal beleid binnen de gemeente benadrukken dit. Van de weidse velden van Rwanda, waar schoolbenodigdheden voor kwetsbare kinderen worden verzorgd, tot de bruisende energie van Tanzania en Gambia, waar onderwijs toegankelijker wordt gemaakt, en zelfs tot de door oorlog verscheurde delen van Libanon, streeft Zedelgem ernaar licht te brengen in de duisternis.

Dankbetuiging

Wij eren de drijvende krachten achter deze projecten. Dankzij hun onophoudelijke inzet blijft Zedelgem stralen als een baken van hoop en vooruitgang, zowel binnen als buiten haar grenzen.

Voor meer details over de Duurzame Gemeente, raadpleeg: Duurzame Gemeente

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be