Een liefdevolle verkenning van intimiteit: ‘Liefdevolle Lijven’ in Oostende

De expositie ‘Liefdevolle Lijven’ belicht de intimiteitsbeleving van mensen met een beperking en daagt bezoekers uit vooroordelen te heroverwegen. Deze unieke tentoonstelling loopt nog tot 28 februari in de Bibliotheek Oostende.

Ontdekking van liefde en beperking

Sinds 2 februari 2024 biedt de Bibliotheek Oostende onderdak aan een bijzondere fototentoonstelling, ‘Liefdevolle Lijven’. Deze expositie, een samenwerking tussen Stad Oostende en Dito vzw, neemt bezoekers mee op een ontdekkingsreis door de intieme levens van mensen met een beperking. Tot en met 28 februari krijgt men de kans om via tien krachtige beelden van tien unieke koppels, de diversiteit en rijkdom van liefde en intimiteit te ervaren, ongeacht fysieke of mentale beperkingen.

Een inclusieve blik op intimiteit

‘Liefdevolle Lijven’ streeft ernaar de vaak misverstane wereld van seksualiteit en intimiteit bij personen met een beperking of chronische ziekte in een nieuw licht te plaatsen. De tentoonstelling, gratis en volledig toegankelijk, omarmt openheid, authenticiteit, en een vleugje humor. Bezoekers worden uitgenodigd om de meeslepende verhalen van liefde, seksualiteit, en het leven met beperkingen te verkennen, terwijl ze genieten van de kunst van fotografie.

Samenwerking en visie

De tentoonstelling is het resultaat van een vruchtbare samenwerking met Dito vzw, een organisatie die zich inzet voor de belangen van mensen met een beperking, en fotografe Morgane Gielen, bekend van No Babes vzw. Schepen Hina Bhatti, verantwoordelijk voor personen met een beperking in Oostende, benadrukt het belang van deze expositie in het doorbreken van taboes rondom intimiteit bij mensen met een beperking. De samenwerking met Dito vzw en No Babes vzw onderstreept de gemeenschappelijke visie op inclusiviteit en het recht op liefde voor iedereen.

Een uitnodiging voor iedereen

‘Liefdevolle Lijven’ is meer dan een tentoonstelling; het is een uitnodiging aan iedereen om met een frisse blik te kijken naar de universele behoeften van intimiteit en liefde, verrijkt met de unieke perspectieven van mensen die dagelijks leven met beperkingen. De Bibliotheek Oostende, met haar rolstoeltoegankelijke faciliteiten, ondertiteling van video’s en audiodescriptie, zorgt ervoor dat deze boodschap voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is.

Tekst Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be